Home » D:News » Cea mai uşoara bicicletă pliabilă din lume, construită de 2 tineri români în Londra, lansată pe Kickstarter

Cea mai uşoara bicicletă pliabilă din lume, construită de 2 tineri români în Londra, lansată pe Kickstarter

Publicat: 13.11.2015
Doi tineri români stabiliţi în Londra, Petre Crăciun şi Ligia Stan, au construit cea mai uşoară biciletă pliabilă din lume, aceasta a fost a lansată şi pe platforma americană de crowdfunding kickstarter.com.

 Absolvent al liceului de arte Tonitza din Bucureşti, Petre Crăciun a lucrat la designul bicicletei Hummingbird în timp ce studia la universitatea de design din Bournemouth, în Marea Britanie. “Am încercat să cumpăr o bicicletă pliabilă uşoară, dar nu am putut să găsesc nimic în magazine. Apoi m-am gândit că aş putea să construiesc eu o bicicleta – aşa s-a născut Hummingbird”, spune Petre.

Hummingbird este cea mai usoara bicicleta pliabila din lume cântărind doar 6.5 kilograme, cu  3-4 kg mai puţin decât alte biciclete pliabile de pe piaţă. Este realizată din fibră de carbon şi construită pentru cicliştii moderni folosesc mijloacele de transport, dar şi mersul pe bicicletă zi de zi.

Cea mai importantă inovatie a bicicletei Hummingbird este sistemul super simplu de pliere dezvoltat de Petre in atelierele universitatii din Bournemouth. “Majoritatea bicicletelor suferă de o problemă comună – atunci când sunt pliate, lanţul îşi pierde tensiunea şi cade. Bicicleta Hummingbird a rezolvat acest lucru printr-un sistem inovator de pliere, care este in curs de patentare” a declarat Ligia Stan, co-fondator Hummingbird Bike.

 Bicicleta Hummingbird este un obiect de design în aceeaşi măsură în care este un obiect funcţional.

Citeşte continuarea aici!

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase