Home » D:News » Bărbaţii căsătoriţi sunt mai lipsiţi de prieteni apropiaţi decât cei necăsătoriţi

Bărbaţii căsătoriţi sunt mai lipsiţi de prieteni apropiaţi decât cei necăsătoriţi

Publicat: 17.11.2015
Spre deosebire de bărbaţii celibatari, cei căsătoriţi sunt mult mai predispuşi de a fi lipsiţi de un prieten apropiat în care să se încreadă într-o criză sau situaţie gravă.

Cercetarea, efectuată de YouGov pentru Fundaţia Movember, a aratat că 11 la sută dintre bărbaţii celibatari din Marea Britanie au declarat că nu au un prieten apropiat în afara casei. Cifra a crescut, însă, la 15 % în cazul bărbaţilor căsătoriţi, ceea ce constituie circa două milioane şi jumătate de bărbaţi britanici.

Un alt studiu efectuat în 2014 a arătat că la 29 de ani avem cel mai mare cerc de prieteni, datorită jobului, reţelelor sociale şi colegilor de şcoală.

Deşi cel mai apropiat confident poate fi, cel mai probabil, un vechi prieten de pe vremea când erau la şcoală, o treime dintre cei chestionaţi recunosc că au mai multe în comun cu colegii de muncă decât cu prietenii şi familia, în timp ce 38 la sută s-au împrietenit cu cel puţin 10 persoane de la locul de muncă.

Cercetarea, realizată de Genius Gluten Free, a stabilit că locul de muncă este cel mai convenabil pentru a întemeia relaţii de prietenie din cauza faptului că oamenii petrec aici mai mult timp.

Cei mai predispuşi la a lega prietenii la locul de muncă sunt persoanele care lucrează în marketing, care ajung şi la 40 de prieteni. În acelaşi timp, bucătarii ajung la 33, urmaţi de cei din forţele armate cu 32 de prieteni, artiştii şi designerii cu 27, iar cei din resurse umane cu 21 de tovarăşi.

Sursa: Mail Online

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase