Home » D:News » De ce nu ar trebui să-ţi sperii pisica cu un castravete? – VIDEO

De ce nu ar trebui să-ţi sperii pisica cu un castravete? – VIDEO

Publicat: 21.11.2015
Un video de pe reţelele de socializare, care recent a devenit viral, prezintă reacţia neobişnuită a pisicilor la vederea unui castravete.
 În aceste filmuleţe, pisicile, de obicei, mănâncă, iar proprietarii lor strecoară pe furiş în spatele lor leguma, aşteptând reacţia animalului. Pisica sare sau fuge la vederea legumei.
 
Potrivit IFLScience, reacţia de frică a pisicilor, inclusiv săriturile sau fuga de castravetele verde şi lung, se datorează surprizei de a găsi în spatele său un obiect necunoscut. Aceiaşi reacţie o va avea şi la alte legume dacă acestea îi vor fi strecurate neobservat pe la spate. Specialiştii în Comportamentul animalelor, inclusiv a pisicilor, consideră ca ele ar putea crede că acest castravete este un şarpe pericols sau orice alt prădător.
 
Cu toate acestea, rapoartele National Geographic  consideră că spaima pisicii este mult mai dăunătoare decât amuzantă. Panica provocată de castravete e extrem de stresantă pentru pisică. Şi din moment ce animalele de companie au, de obicei, asocieri pozitive cu spaţiul din jurul castronului cu măncare, această experienţă îl va scoate pe animalul tău din zona sa de confort. 
 
Sursa: Mentalfloss
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase