Home » D:News » Apelul Agenţiei Spaţiale Europene pentru cercetători: Propuneţi misiuni de explorare a Pământului!

Apelul Agenţiei Spaţiale Europene pentru cercetători: Propuneţi misiuni de explorare a Pământului!

Apelul Agenţiei Spaţiale Europene pentru cercetători: Propuneţi misiuni de explorare a Pământului!
Publicat: 26.11.2015
Agenţia Spaţială Europeană (ESA) a anunţat o oportunitate pentru oamenii de ştiinţă implicaţi în observarea Pământului, care au ocazia de a prezenta propuneri pentru următoarea potenţială misiune de explorare a Pământului prin satelit.

În mod tradiţional, misiunile de explorare a Pământului folosesc tehnici noi de măsurare pentru a studia şi a înţelege diferitele aspecte ale sistemului Terrei, informează Agenţia Spaţială Română (ROSA), pe site-ul său.

Până în prezent, au fost selectate opt misiuni. Fiecare a fost propusă de comunitatea ştiinţifică şi realizată printr-un proces de selecţie bazat pe aplicabilitate, pentru a se asigura că abordează întrebări importante din domeniul ştiinţei Pământului.

Reflectând noua strategie a ESA privind ştiinţa de observare a Pământului, propunerile pentru cea de-a noua misiune de explorare ar trebui să demonstreze nu numai excelenţă ştiinţifică şi tehnologie inovatoare, dar să abordeze, de asemenea, probleme ştiinţifice importante care au un impact direct asupra aspectelor sociale cu care omenirea se va confrunta în următoarele decenii, precizează ROSA.

Acestea includ, de exemplu, disponibilitatea de alimente, apă, energie şi resurse, sănătate, riscul de dezastru şi schimbările climatice.

Se prevede că noua misiune de explorare va fi lansată nu mai târziu de 2024.

Procedura de depunere a propunerilor se desfăşoară în două etape. Iniţial, ESA trebuie să primească o scrisoare de intenţie, până pe 1 februarie 2016, şi apoi o propunere completă, până pe 24 iunie 2016. Pe lângă acestea, va avea loc un workshop pentru candidaţi, pe 8 martie 2016.

Mai multe informaţii despre acest apel şi posibilitatea de a trimite online scrisori de intenţie şi propuneri pot fi găsite pe site-ul dedicat sistemului ESA de trimitere a propunerilor de observare a Pământului, explorercall.esa.int.

Sursa: Mediafax

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase