Home » D:News » Scoţienii, indignaţi că Facebook i-a îndemnat să marcheze St Andrew’s Day prin steagul României

Scoţienii, indignaţi că Facebook i-a îndemnat să marcheze St Andrew’s Day prin steagul României

Scoţienii, indignaţi că Facebook i-a îndemnat să marcheze St Andrew’s Day prin steagul României
Publicat: 01.12.2015
Facebook a stârnit indignare şi perplexitate în rândul utilizatorilor săi scoţieni, după ce le-a propus acestora să sărbătorească St Andrew's Day, Ziua Naţională a Scoţiei, prin afişarea pe reţeaua socială a steagului României, din cauza unei confuzii cu sărbătoarea românească de Sfântul Andrei.

Potrivit bbc.com, utilizatorii scoţieni ai reţelei de socializare Facebook au fost încurajaţi, luni, să arate că sărbătoresc St Andrew’s Day prin afişarea tricolorului românesc pe profilurile lor de pe această platformă online.

Această sugestie a fost făcută de Facebook în contextul în care Sfântul Andrei este sărbătorit, pe 30 noiembrie, atât în România, cât şi în alte ţări, între care se numără Grecia, Rusia, Ucraina şi Polonia, relatează BBC.

Însă St. Andrew’s Day este şi Ziua Naţională a Scoţiei, fapt pentru care sugestia făcută de Facebook privind drapelul României a stârnit indignare şi perplexitate în rândul unor utilizatori scoţieni ai reţelei de socializare, care au reacţionat imediat pe această platformă.

„@facebook celebrează #StAndrewsDay prin steagul României?”, s-a întrebat un utilizator al platformei de socializare.

„Hei, Facebook, ce este asta? #StAndrewsDay”, a reacţionat o altă utilizatoare a reţelei de socializare.

Contactaţi de BBC, reprezentanţii Facebook au declarat că analizează această chestiune. Ulterior, o opţiune cu crucea Sfântului Andrei, în culorile albastru şi alb (care se află pe steagul Scoţiei, n.r.), a devenit disponibilă pentru a fi publicată pe conturile utilizatorilor de Facebook care vor să sărbătorească St Andrew’s Day.

Facebook este cea mai mare reţea de socializare din lume, având 1,49 de miliarde de utilizatori activi în fiecare lună.

Credincioşii români îl prăznuiesc, luni, pe Sfântul Apostol Andrei, creştinătorul neamului românesc, numit şi „Cel dintâi chemat” întrucât a răspuns primul chemării lui Hristos la apostolat, ziua fiind totodată cunoscută pentru obiceiul de a pune grâu la încolţit pentru testarea belşugului din anul următor.

Conform Bibliei, Andrei este fratele apostolului Petru. Originari din Betsaida, localitate situată pe malul Lacului Genezaret, ei aveau o casă în Capernaum şi erau pescari.

Evanghelia lui Ioan spune că Andrei ar fi fost mai întâi ucenic al lui Ioan Botezătorul. Când a văzut, a doua zi după Botezul lui Iisus în Iordan, pe dascălul său Ioan arătând către Iisus şi zicând: „Iată Mielul lui Dumnezeu, cel ce ridică păcatul lumii”, Andrei l-a urmat pe Hristos, spunându-i fratelui său Petru: „Am găsit pe Mesia, care se tâlcuieşte Hristos”. De aceea Andrei a fost numit „Cel dintâi chemat”.

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase