Home » D:News » Greenpeace România a organizat un flashmob dedicat schimbărilor climatice. Iată ce a ieşit – VIDEO

Greenpeace România a organizat un flashmob dedicat schimbărilor climatice. Iată ce a ieşit – VIDEO

Publicat: 02.12.2015
Acţiunea a avut loc în contextul desfăşurării summit-ului climatic de la Paris, COP21.

În perioada 30 noiembrie – 11 decembrie 2015 are loc la Paris Conferinţa Părţilor Convenţiei-Cadru a Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP21). La summit participă personalităţi ai vieţii politice din peste 190 de ţări, printre care şi România, reprezentată de către preşedintele Klaus Iohannis. În acest sens, Greenpeace România a organizat un flashmob, pentru a se alătura acţiunilor internaţionale.

Conferinţa are loc cu scopul de a se ajunge la un acord privind evitarea efectelor schimbărilor climatice asupra mediului înconjurător. Se doreşte păstrarea nivelului încălzirii globale sub pragul de 2°C. Această valoare este considerată ca fiind limita de încălzire a Terrei. De asemenea, liderii lumii se întâlnesc pentru a discuta despre posibilitatea de a acorda sprijin comunităţilor umane ce se confruntă în momentul de faţă cu efectele schimbărilor climatice.

Întâlnirea de la Paris se va concretiza printr-un tratat internaţional, prin care statele se angajează să respecte anumite norme privind diminuarea impactului provocat de încălzirea globală. Printre aceste reguli se numără reducerea nivelului emisiilor de dioxid de carbon, provocate, îndeosebi, de ţările puternic industrializate precum Statele Unite ale Americii sau China. Totodată, se doreşte implementarea unui mecanism internaţional prin care se poate verifica evoluţia reducerii noxelor din atmosferă la nivel global.

Demersul pentru implementarea acestor măsuri a cunoscut apogeul în luna noiembrie a anului trecut, când China şi SUA au semnat tratatul climatic istoric, prin care se angajau să renunţe la producerea de energie cu ajutorul combustibililor fosili. De asemenea statele acordului G7 (Canada, Franţa, Germania, Regatul Unit, Italia, Japonia şi SUA) îşi concentrează eforturile pentru a atinge nivelul zero de emisii până în anul 2100.

Vă invităm să urmăriţi şi celelalte acţiuni ale Greenpeace România aici.

 

 

 

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase