Home » D:News » DESCOPERIRE istorică: Misterul privind prăbuşirea unei rachete de pe Apollo 16, elucidat de NASA – FOTO, VIDEO

DESCOPERIRE istorică: Misterul privind prăbuşirea unei rachete de pe Apollo 16, elucidat de NASA – FOTO, VIDEO

Publicat: 03.12.2015
Cercetătorii din cadrul NASA au anunţat descoperirea locului în care s-a prăbuşit una dintre rachetele misiunii Apollo 16, care a aselinizat în 1972, relatează Science Alert.

În luna aprilie 1972, racheta Rapel, care a făcut parte din proiectul Apollo 16, a alunecat, şi-a pierdut traiectoria şi nu a mai putut fi găsită din cauza unei defecţiuni tehnice, relatează Science Alert. După 43 de ani, când toată lumea a crezut că racheta s-a pierdut undeva în infinitul Universului, locul unde a „aterizat” a fost identificat.

Jeff Plescia, un om de ştiinţă de la Universitatea Johns Hopkins, şi expert în găsirea obiectelor care au fost pierdute în spaţiu este cel care a făcut uimitoarea descoperire. 

Plescia a folosit imagini de înaltă rezoluţie, prin intermediul Reconnaissance Orbiter Camera (LROC), pentru a putea localiza ce a mai rămas din proiectul Apollo 16.  LROC este un set de trei camere montate deasupra Reconnaissance Orbiter/ Orbiterul Lunar.

„După lungi ani de cercetări am găsit în cele din urmă ce a mai rămas din Apollo 16. A fost destul de dificil să ajung cu exactitate la această concluzie pentru că noi nu am mai ştiut nimic de rachetă după ce aceasta a ieşit din orbită şi şi-a deviat traiectoria „, a declarat Plescia.

Citeşte continuarea în Mediafax.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase