Home » D:News » Poluarea a atins CEL MAI RIDICAT nivel în Beijing – GALERIE FOTO

Poluarea a atins CEL MAI RIDICAT nivel în Beijing – GALERIE FOTO

Publicat: 03.12.2015
Gradul de poluare în capitala Chinei, Beijing, a atins cote alarmante în ultimele zile, locuitorii fiind sfătuiţi să nu iasă din case, relatează Business Insider.

În timp ce la Paris se desfăşoară summit-ul CO21 pe baza încălzirii globale, unul dintre cele mai poluate oraşe ale lumii, Beijingul, se confruntă cu imense probleme din cauza smogului. 

Calitatea aerului este atât de deteriorată încât oamenii de ştiinţă estimează că aproximativ 1,6 milioane de vieţi se pierd aual din această cauză. 

China se luptă cu această problemă de zeci de ani de zile, ca urmare a industrializării rapide, care a început în anii 1950. Situaţia este atât de gravă încât, în unele zone, impactul poluării asupra sănătăţii oamenilor este echivalentă cu fumatul a 40 de ţigări pe zi.

Potrivit unui raport recent, cercetătorii au ajuns la concluzia că în China s-au emis aproape un miliard de tone de CO2 anual.

Indicele pentru calitatea aerului a atins pragul de 500, în condiţiile în care la 300 apar serioase probleme respiratorii în rândul oricărei vietăţi, cu atât mai grav fiind în rândul oamenilor.

Citeşte aici continuarea şi vezi mai multe imagini!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase