Home » D:News » Un copil surprinde cu o idee inovatoare menită să contribuie la găsirea avioanelor scufundate în mare

Un copil surprinde cu o idee inovatoare menită să contribuie la găsirea avioanelor scufundate în mare

Publicat: 06.12.2015
„De ce dispar avioanele?”

 Această întrebare adresată în cadrul unei emisiuni din SUA a reuşit că atragă atenţia unui băieţel de 8 ani, care a căutat nu doar să găsească răspunsul la întrebare, ci şi o modalitate de a şti cum pot fi găsite resturile unui avion prăbuşit în mare.

Răspunsul copilului, pe cât de original, pe atât de plauzibil, se bazează pe încorporarea unui sistem de globuri care se ridică la suprafaţă atunci când aeronavele se prăbuşesc în mare.

În plus, pentru ca proiectul său să fie eficient, micul Ben a indicat faptul că în interiorul globului de culoare portocaliu fluorescent ar trebui să se afle un dispozitiv cu radiofrecvenţă care ar servi la o localizare mai rapidă în caz de accident, astfel încât, forţele de salvare să poată ajunge cât mai repede la locul accidentului şi să poată fi salvaţi posibilii supravieţuitori. El a făcut şi un desen în acest sens.

Sursa: Rador

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase