Home » D:News » ”Nu au mai găsit nici urmă”. Fostul preşedinte american Jimmy Carter s-a vindecat de o maladie cruntă

”Nu au mai găsit nici urmă”. Fostul preşedinte american Jimmy Carter s-a vindecat de o maladie cruntă

Publicat: 07.12.2015
Fostul preşedinte american Jimmy Carter, în vârstă de 91 de ani, a anunţat că ultimul RMN efectuat nu a mai arătat niciun semn de cancer, după ce în august a informat că a început tratamentul împotriva a patru tumori, relatează Associated Press în pagina online.

„Cel mai recent RMN nu a mai arătat niciun semn al tumorilor canceroase originale şi nici altele noi”, a declarat Carter duminică, într-un comunicat.

Declaraţia a fost făcută în urma unor informaţii potrivit cărora fostul preşedinte a anunţat veştile bune în timpul unui curs la şcoala duminicală de la Biserica Baptistă Maranatha, din oraşul său Plains, în statul Georgia.

„Am mers la doctori săptămâna aceasta pentru a doua oară”, a afirmat Carter într-o înregistrare video postată pe Twitter de NBC News. „Prima dată când am fost pentru un RMN la creier, cele patru tumori erau încă acolo, dar răspundeau la tratament. Şi când am fost săptămâna aceasta, nu au mai găsit nici urmă de cancer. Aşa că am veşti bune”, a spus el.

„Mulţi oameni s-au rugat pentru mine şi apreciez acest lucru”, a continuat Carter zâmbind, în aplauzele membrilor congregaţiei.

Jimmy Carter / Sursa foto: Hepta

Comunicatul lui Carter precizează că va continua să primească doze regulate de Keytruda, un medicament pentru boli autoimune aprobat recent, pentru a ajuta organismul său să caute eventuale celule canceroase care mai apar.

Jimmy Carter, în vârstă de 91 de ani, a anunţat în august că a fost diagnosticat cu melanom, care s-a extins la creier. Medicii i-au extirpat o parte din ficat şi au descoperit patru tumori mici pe creier. El a făcut o rundă de radioterapie pentru acele tumori şi a luat doze de Keytruda la fiecare trei săptămâni.

Nepotul fostului preşedinte, Jason Carter, a declarat anterior pentru AP că bunicul său i-a spus vineri „că doctorii nu au mai găsit nici urmă de cancer la ultimul RMN”.

Carter a rămas activ în timpul tratamentului, participând ca voluntar la un proiect de construcţii al organizaţiei Habitat for Humanity, pe care a fondat-o după ce a plecat de la Casa Albă.

„Am reacţionat bine la tratamente”, declara Carter pentru AP în noiembrie. „Nu m-am simţit rău după încheierea tratamentelor (…). Dar deocamdată nu ştim rezultatul final, cât de bine combat sau controlează tratamentele cancerul”.

Jimmy Carter a fost preşedinte al Statelor Unite în perioada 1977 – 1981, iar ulterior s-a implicat în cauze umanitare şi în misiuni de monitorizare a alegerilor. Jimmy Carter a obţinut Premiul Nobel pentru Pace în anul 2002.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase