Home » D:News » Ghicitoarea pe care o rezolvă un copil de 10 ani. Tu o poţi rezolva?

Ghicitoarea pe care o rezolvă un copil de 10 ani. Tu o poţi rezolva?

Ghicitoarea pe care o rezolvă un copil de 10 ani. Tu o poţi rezolva?
Publicat: 08.12.2015
Ajută-l pe spiriduşul Waldemar!

În fiecare an, în perioada 1-24 decembrie, Societatea Matematicienilor din Germania propune copiilor rezolvarea unor ghicitori, în spiritul sărbătorilor de iarnă. Iniţiativa a fost lansată în anul 2010, iar de atunci peste 150.000 de copii, cu vârste cuprinse între 10 şi 16 ani, au putut rezolvat ghicitorile în proporţie de 80%.

Iată cum a fost formulată prima ghicitoare propusă de germani:

„Spiriduşul Waldemar a primit o misiune: el trebuie să colecteze listele de dorinţe pentru Crăciun de la copiii care locuiesc în zona Deşertului Sahara. Spiriduşul pleacă din oraşul Timbuktu, face ocolul întregului ţinut şi se întoarce în acelaşi loc după şase zile. Waldemar este spiriduş, ceea ce înseamnă că e scund. Spiriduşii sunt capabili să transporte cantităţi mai mari de 4 ori decât cantitatea de alimente pe care o pot mânca o dată.

Întrebarea este următoarea: Care e numărul minim de spiriduşi care îl pot ajuta pe Waldemar să-şi ducă misiunea la bun sfârşit?

Clarificări: Waldemar poate călători numai în compania altor spiriduşi. Fiecare spiriduş participant trebuie să consume pe zi o cantitate de mâncare echivalentă cu cea necesară pentru toate cele şase zile de călătorie. Mâncarea nu poate fi cumpărată pe parcusul drumului, dar, în caz de nevoie, spiriduşii îşi pot oferi mâncare unul celuilalt. Niciun spiriduş nu are voie să plece pentru a doua oară din Timbuktu. Niciunul nu trebuie să rămână fără mâncare în mijlocul deşertului.”

Încearcă să rezolvi ghicitoarea aici!

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase