Home » D:News » Primul plasture care poate calma durerea timp de 12 ore

Primul plasture care poate calma durerea timp de 12 ore

Primul plasture care poate calma durerea timp de 12 ore
Publicat: 09.12.2015
Ibuprofenul este un medicament contra durerii uimitor de eficient. Acum, cercetatorii au creat ceea ce ei pretind a fi primul bandaj de ibuprofen capabil să se adapteze pielii şi să asigure o eliberare constantă de medicamente de până la 12 de ore.
Dintr-o colaborare a oamenilor de ştiinţă de la Universitatea din Warwick din Marea Britanie şi firma de cercetare şi livrare a medicamentelor Medherant, a rezultat plasturele fabricat dintr-o matrice polimerică încărcată cu medicamente. Cercetatorii susţin că plasturele poate stoca până la 30 % din greutatea ibuprofenului.
 
Echipa a reuşit să se asigure că aceste doze de medicamente sunt livrate în mod constant la timp, permiţând ibuprofenului să fie difuzat prin piele, în mod constant, pe parcursul a 12 ore. Plasturele este extrem de lipicios, permiţându-i să adere bine la pielea purtătorului. Puterea de fixare va face mai uşor de controlat doza şi de evitat, de asemenea, necesitatea de a reaplica plasturele pe tot parcursul unei zile.
 
Noul bandaj se va dovedi, probabil, foarte popular pentru cei care suferă de durere cronica localizată, cum ar fi durerile de spate sau artrită. Echipa din spatele noului bandaj consideră ca acesta va apărea pe piaţă nu mai devreme de 2018.
 
Sursa: Gizmodo
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase