Home » D:News » Îndemnul actorului Arnold Schwarzenegger, fost guvernator în SUA, pentru fanii lui din întreaga lume: ”Cred că asta este o idee bună, dar oamenii nu vor accepta”

Îndemnul actorului Arnold Schwarzenegger, fost guvernator în SUA, pentru fanii lui din întreaga lume: ”Cred că asta este o idee bună, dar oamenii nu vor accepta”

Îndemnul actorului Arnold Schwarzenegger, fost guvernator în SUA, pentru fanii lui din întreaga lume: ”Cred că asta este o idee bună, dar oamenii nu vor accepta”
Publicat: 10.12.2015

Actorul Arnold Schwarzenegger şi-a îndemnat fanii să adopte diete care nu includ carne, timp de două zile pe săptămână, pentru a contribui astfel la salvarea mediului înconjurător şi la lupta împotriva încălzirii globale, informează contactmusic.com.

Starul hollywoodian consideră că reducerea consumului de carne va avea un efect notabil asupra emisiilor de gaze cu efect nociv asupra mediului, generate de industria creşterii animalelor şi pescuitului.

Artistul american a participat, joi, în Franţa, la Paris, la cea de-a XXI-a Conferinţă a Părţilor (COP 21) la Convenţia-cadru a ONU asupra schimbărilor climatice şi a susţinut o prelegere în faţa studenţilor de la celebra facultate de ştiinţe politice din Paris, „Science Po”, unde a vorbit despre cea mai recentă iniţiativă a sa în privinţa reducerii emisiilor de dioxid de carbon.

„Un prieten de-al meu mi-a recomandat să nu mai mănânc carne. Cred că asta este o idee bună, dar oamenii nu vor accepta. Oamenii o vor accepta, renunţând să mănânce carne, doar o zi sau două pe săptămână – trebuie să începem uşor. Este o provocare foarte mare, dar asta nu înseamnă că este un proiect ce nu poate fi realizat”, a declarat Schwarzenegger.

Miza principală a summitului COP 21, care se desfăşoară la Paris în perioada 30 noiembrie – 11 decembrie, o reprezintă adoptarea unui nou acord internaţional în domeniul schimbărilor climatice, care să fie obligatoriu din punct de vedere juridic şi aplicabil tuturor statelor începând cu 1 ianuarie 2021.

Noul acord internaţional în domeniul schimbărilor climatice ar urma să încorporeze un set de reguli ambiţioase şi obligatorii privind reduceri cuantificabile a emisiilor de gaze cu efect de seră şi să fie în linie cu ultimele descoperiri ştiinţifice şi tehnologice.

Convenţia-cadru a Organizaţiei Naţiunilor Unite asupra schimbărilor climatice (UNFCCC), semnată în 1992, la Rio de Janeiro, reprezintă instrumentul fundamental pentru gestionarea acestei problematici. A fost ratificată de 195 de state – părţi.

În 1996, Consiliul de miniştri ai Mediului din UE a decretat, pe baza rezultatelor unor cercetări ştiinţifice, că temperaturile globale medii nu ar trebui să depăşească cu mai mult de 2 grade Celsius temperaturile din epoca pre-industrială.

În 1997, a fost adoptat şi Protocolul de la Kyoto, ce consolidează semnificativ Convenţia, cuprinzând angajamente individuale cu forţă juridică ale părţilor de a-şi reduce sau limita emisiile de gaze cu efect de seră în perioada 2008 – 2012.

Fost culturist profesionist, Arnold Schwarzenegger a câştigat de cinci ori titlul de Mister Universe, dar şi un Glob de Aur, în 1977, cu rolul din filmul „Stay Hungry”. A devenit celebru cu rolul din franciza „Terminator”, în care a interpretat un robot trimis din viitor. Starul hollywoodian, care a jucat şi în al cincilea film din franciza „Terminator”, lansat în vara acestui an, a acceptat să apară în multe pelicule, încercând să îşi reclădească o carieră de succes la Hollywood, după ce şi-a încheiat mandatul de guvernator al statului american California.

Sursa: Mediafax

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase