Home » D:News » Pentru că benzina e prea scumpă, doi ucraineni au găsit alternativa. Cum funcţionează maşina pe lemne

Pentru că benzina e prea scumpă, doi ucraineni au găsit alternativa. Cum funcţionează maşina pe lemne

Publicat: 12.12.2015
Preţul mare al combustibilului i-a determinat pe mai mulţi ucrainieini să îşi transforme autoturismele ca să funţioneze pe lemne. În Ucraina preţul lemului este pe jumătate faţă de cel al benzinei.

Printre cei care au apelat la această tehnologie se numără şi Eugene Chernigov, un profesorde matematică şi fizică, în vârstă de 36 de ani, care şi-a transformat, anul trecut, maşina într-un vehicul alimentat cu lemne. El spune că a aflat de pe internet cum poate folosi lemnul ca şi combustibil pentru autoturism şi că după ce a analizat procedura timp de două luni a realizat foarte uşor mecanismul.

Acesta constă într-o sobă cu leme şi o canistră de metal ataşate în spatele autoturismului şi care sunt conecatate la motor. Combustibilul este obţinut din gazul emis la ardererea lemnului care ajunge în canistra de metal unde este stocat, filtrat şi răcit. De aici el este trimis la motor care consumă cam 20 de kg de lemn la suta de km. Viteza pea care o atinge autoturismul este, după cum afirmă profesorul ucrainean, de pană la 80 km/h. Aceste sisteme neconvenţionale pentru alimentarea maşinilor sunt ilegale în Ucraina, dar asta nu îi opreşte pe tot mai mulţi şoferi să-şi transforme astfel autoturismele.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase