Home » D:News » Porsche-ul „psihedelic” al lui Janis Joplin a fost vândut. ”Este un record”

Porsche-ul „psihedelic” al lui Janis Joplin a fost vândut. ”Este un record”

Publicat: 14.12.2015
Un automobil Porsche care i-a aparţinut cântăreţei Janis Joplin a fost vândut, la o licitaţie pentru 1,8 milioane de dolari
„Este un record pentru o vânzare la licitaţie a acestui model de maşină”, au precizat reprezentanţii Sotheby’s, casa de licitaţie organizatoare, într-un comunicat. Licitaţia a decurs foarte repede şi s-a încheiat după doar cinci minute. În cele din urmă, automobilul, a cărui poreclă este „Pearl”, aşa cum era numită şi cântareaţa de apropiaţii săi, a fost adjudecat cu suma de 1,76 milioane de dolari.
 
Celebra cântăreaţă rock a cumpărat un automobil 1965 Porsche 356C Cabriolet în anul 1968, iar acel model, care iniţial era alb, a fost ulterior personalizat pentru artistă de un bun prieten al acesteia, care l-a decorat cu motive florale, intens colorate.
 
Familia cântăreţei a intrat în posesia acestei maşini sport după moartea tragică a artistei, în 1970, şi a permis ca automobilul să fie expus la Rock and Roll Hall of Fame and Museum din Cleveland, Ohio, începând din anii 1990.
 
Foto: inmygarage.com
 
Janis Joplin a fost o cântăreaţă, compozitoare şi textieră americană de muzică rock (blues-rock, hard rock, psihedelic) cu influenţe de rhythm and blues şi soul, considerată unul dintre cele trei superstaruri ale generaţiei flower power, alături de Jimi Hendrix şi de Jim Morrison.
 
Printre melodiile care au consacrat-o ca una dintre cele mai originale artiste din muzica rock şi blues se numără „Cry Baby”, „Down on Me”, „Summertime”, „Piece of my Heart”, „Me and Bobby McGee”, „Kozmic Blues” şi „Mercedes Benz”.
 
Cântăreaţa, care a înregistrat patru albume în timpul scurtei sale cariere şi a cântat la festivalul de la Woodstock, în 1969, a murit la vârsta de 27 de ani, în 1970, în urma unei supradoze de heroină.
 
Artista a fost inclusă în Rock and Rock Hall of Fame în 1995 şi a primit postum o stea pe Bulevardul Celebrităţilor – Walk of Fame – din Hollywood în noiembrie 2013.
 
Sursa: gandul.info
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase