Home » D:News » Cum a marcat NASA lansarea ultimului episod din seria Star Wars – FOTO, VIDEO

Cum a marcat NASA lansarea ultimului episod din seria Star Wars – FOTO, VIDEO

Publicat: 19.12.2015
Agenţia spaţială a făcut publică o fotografie spectaculoasă din galaxia noastră realizată cu ajutorul telescopului Hubble. Imaginea seamănă cu o proiecţie a celebrului Lightsaber din "Star Wars/Războiul Stelelor", informează Popular Science.

„Sabia cosmică” sau ceea ce pare a fi Lightsaber-ul din „Star Wars/Războiul Stelelor” este situată foarte departe în galaxia noastră, la aproximativ 1350 de ani-lumină, poziţia ei precisă aflându-se în interiorul Calei Lactee, relatează în pagina electronică Popular Science.

Cercetătorii din cadrul NASA au declarat că „piesele” Lightsaber-ului cosmic reprezintă două jeturi de material incredibil de fierbinte rezultat din procesul de creare a unei stele noi. Jeturile sunt situate de-a lungul axei de rotaţie a stelei. De-a lungul fiecăruia dintre jeturi sunt noduri de gaze nebuloase, denumite ştiinţific Herbig-Haro obiecte. Formaţiunea este stituată în complexul de nor molecular Orion B, un loc unde se nasc multe stele noi.

Nu este o coincidenţă faptul că NASA a făcut publice imaginile cu ocazia premierei „Star Wars/Războiu Stelelor”. „Industria science fiction a fost o sursă de inspiraţie pentru generaţii de oameni de ştiinţă şi ingineri, iar seria de filme Star Wars nu face excepţie,” a declarat John Grünsfeld, unul dintre administratorii NASA pentru misiunile spaţiale.

Citeşte continuarea în Mediafax.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase