Home » D:News » Top 10 cele mai rare boli din lume. FOTO

Top 10 cele mai rare boli din lume. FOTO

Publicat: 20.12.2016
Schimbările climatice, poluarea, stilul de viaţă, toate ne afectează sănătatea şi pot duce la dezvoltarea multor boli periculoase. Medicina a cunoscut, de-a lungul timpului, multe vindecări miraculoase, dar şi tot atâtea cazuri de afecţiuni extrem de greu de vindecat.
Acestea sunt, în general, boli extrem de puţin cunoscute care, uneori, afectează doar câteva persoane de pe Glob. Fotografiile următoare ilustrează zece dintre afecţiunile cele mai rare din lume. 
1. Xeroderma pigmentosum 
 
 
Această boală, cunoscută şi sub numele de „Sindromul Vampirului” este o afecţiune care provoacă sensibilitate extremă la razele ultraviolete. Oamenii care suferă de Xeroderma Pigmentosum trebuie să stea în permanenţă departe de lumina soarelui, în caz contrar vor experimenta arsuri severe şi colapsul componentei cutanate.
 
2. Sindromul mirosului de peşte
 
 
Este o boală metabolică ce se transmite genetic, cauzată de o deficienţă de enzime care împiedică scăderea trimetilaminei, responsabilă pentru mirosul neplăcut asociat cu peştele în descompunere. Rezultatul este un miros de peşte care poate fi detectat în urină, transpiraţie şi respiraţie. Nu există remediu pentru această boală. 
 
3. Nystagmus
 
 
Boala reprezintă mişcarea rapidă şi necontrolată a ochilor şi poate fi, adesea, moştenit sau determinat de deficienţe în dezvoltarea sistemului vizual. 
 
4. Acromia
 
 
Această deficienţă reprezintă absenţa completă sau parţială a pigmentului din piele, ochi şi păr, din cauza lipsei sau insuficienţei de tirozină, o enzimă care conţine cupru şi care este implicată în producerea melaninei. 
 
5. Oligodactilie
 
 
Este o boală congenitală care se manifestă prin prezenţa a mai puţin de cinci degete la o mână sau la un picior. 
 
Citeşte continuarea aici.
 
Sursa: gandul.info
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase