Home » D:News » GHID DE CĂLĂTORIE pentru sărbătorile de iarnă: Ce trebuie să ştii dacă pleci în Bulgaria, Austria, Elveţia, Germania sau Italia

GHID DE CĂLĂTORIE pentru sărbătorile de iarnă: Ce trebuie să ştii dacă pleci în Bulgaria, Austria, Elveţia, Germania sau Italia

Publicat: 23.12.2015
Sărbătorile de iarnă reprezintă în fiecare an un prilej pentru a petrece vacanţa în ţări din Europa, precum Austria, Bulgaria, Elveţia, Italia sau Ungaria, aceasta fiind unele dintre destinaţiile cele mai căutate de către turiştii români.

CRĂCIUN şi REVELION 2015 în Austria: Ce trebuie să ştii dacă mergi în Austria

În cazul în care deplasarea se face cu autoturismul, turiştii sunt informaţi că Vinieta (“Autobahn-Vignette”) poate fi achiziţionată de la punctele de trecere a frontierei, de la benzinării sau de la magazinele de difuzare a presei. Vinieta se lipeşte, în mod obligatoriu, pe parbrizul maşinii într-un loc vizibil. Cei care nu respectă această prevedere riscă o amendă de 120 euro, care trebuie achitată pe loc.

Preţurile practicate pentru vinietă sunt următoarele:

• 8,70 euro – pentru 10 zile;

• 25,30 euro- pentru 2 luni;

• 84,40 euro- pentru un an.

În ceea ce priveşte anvelopele de iarnă, în perioada 1 noiembrie 2015-15 aprilie 2016 este obligatoriu ca autoturismele să fie echipate cu anvelope de iarnă.

Cei care merg în landurile Tirol şi Kärnten sunt avertizaţi că trebuie să se informeze din timp asupra condiţiile de trafic, întrucât condiţiile meteo nefavorabile conduc deseori la impunerea unor restricţii de circulaţie.

Llimitele maxime de viteză sunt următoarele:

– 50 km/h în localităţi;

– 100 km/h pe şoselele rapide şi pe drumurile naţionale

– 130 km/h pe autostrăzi.

Depăşirea acestor limite este sancţionată cu amendă contravenţională şi suspendarea permisului de conducere. În general, amenzile trebuie achitate în numerar. Există şi unele tronsoane de drum cărora li se aplică restricţii speciale, dar care sunt, însă, marcate corespunzător.

Alte informaţii vizează reglementările vamale (limitele cantitative pentru introducerea anumitor produse) sau regimul medicamentelor.

CRĂCIUN şi REVELION 2015 în Bulgaria: Ce trebuie să ştii dacă mergi în Bulgaria

În cazul în care deplasarea se face cu autoturismul, turiştii trebuie să ştie că vinieta poate fi achiziţionată de la punctele de trecere a frontierei, de la benzinării sau de la poştă. Aceasta se lipeste în mod obligatoriu pe parbrizul autoturismului, iar folia cu codul de bare se păstrează pe toată valabilitatea vinietei.

Preţurile practicate pentru vinietă, valabile şi în 2016, sunt următoarele:

– 11 euro – pentru o zi (în funcţie de categoria autoturismului)

– începând de la 21 euro pentru 7 zile (în funcţie de categoria autoturismului)

–  începând de la 41 euro pentru o lună (în funcţie de categoria autoturismului)

– începând de la 413 euro pentru un an (în funcţie de categoria autoturismului).

În ceea ce priveşte anvelopele de iarnă, se recomandă utilizarea acestora. De asemenea, utilizarea pneurilor cu nituri este interzisă. Lanţurile pentru zăpadă sunt obligatorii în anumite condiţii şi pe anumite tronsoane de drum (unde există indicatoare rutiere în acest sens).

Limitele de viteză:

• 50 km/h în localităţi

• 90 km/h în afara localităţilor

• 140 km/h pe autostrăzi.

În cazul în care este reţinut permisul de conducere, conducătorul auto are obligaţia de a se deplasa la secţie împreună cu ofiţerul de poliţie, unde va lua act de condiţiile în care ar putea reveni în posesia permisului de conducere, precum şi de cuantumul amenzii. menda se achită numai la bancă. Permisul va fi transmis Ambasadei României la Sofia – după expirarea perioadei de suspendare şi
plata amenzii contravenţionale – care va remite documentul direcţiei judeţene de poliţie rutieră din România.

Utilizarea cărţilor de credit

În Bulgaria sunt acceptate toate tipurile de cărţi de credit. Acestea pot fi folosite la majoritatea distribuitorilor de produse sau servicii unde sunt afişate însemnele cardurilor şi pot fi utilizate la orice bancomat (ATM). Bancomatele eliberează bancnote naţionale.

Citeşte continuarea în Mediafax!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase