Home » D:News » Germania construieşte o cale neconvenţională de transport. Este prima de acest gen – FOTO

Germania construieşte o cale neconvenţională de transport. Este prima de acest gen – FOTO

Publicat: 30.12.2015
Iniţiativa de a construi o astfel de pistă nu aparţine, însă, germanilor

Germania face un pas important în dezvoltarea transportului verde, intenţionând să construiască prima autostradă pentru biciclete de pe teritoriul său. De curând, a fost deschis publicului primul tronson al şoselei, măsurând 5 kilometri. În momentul în care va fi finalizată, autostrada va avea o lungime de 100 de kilometri.

Pista pentru biciclete va lega 10 oraşe importante din partea vest a Germaniei, precum Duisburg, Bochum sau Hamm şi va urma traseul căilor ferate dezafectate din zona industrială a Rhin-Ruhr. În această regiune trăiesc circa 2 milioane de persoane, care ar putea beneficia din plin de noua cale de transport.

Foto: phys.org

Conform unor statistici, bicicletele de pe această autostradă ar putea înlocui circa 50.000 de autoturisme în fiecare an. Astfel, s-ar reduce atât aglomeraţiile de pe şoselele germane, dar, mai ales, poluarea provocată de vehiculele alimentate cu combustibili fosili.

Foto: phys.org

Iniţiativa de a construi o astfel de pistă nu aparţine, însă, germanilor. Ţări precum Olanda sau Danemarca au deja o tradiţie îndelungată în construirea de autostrăzi pentru biciclete. 

Foto: phys.org

Cu toate acestea, germanii nu se lasă mai prejos. Proiectul iniţiat în zona Ruhr-ului va fi continuat de administraţiile altor oraşe, precum Frankfurt, München sau Nürnberg.

Sursa: thelocal.de

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase