Home » D:News » 6 lucruri care te costă mai mult dacă le faci singur

6 lucruri care te costă mai mult dacă le faci singur

6 lucruri care te costă mai mult dacă le faci singur
Publicat: 31.12.2015
Teoria spune că, dacă încerci să te ocupi singur de unele lucruri, ai economisi mai mulţi bani
Teoria spune că, dacă încerci să te ocupi singur de unele lucruri, de la schimbarea uleiului la maşină, la spălatul rufelor, până la plătirea taxelor, ai economisi mai mulţi bani. Dar dacă analizezi mai atent costurile pe care le presupune fiecare efort individual, vei avea posibilitatea să constaţi că până şi lucrurile de care alegi să te ocupi singur pot fi “costisitoare”.
 
Reparatul propriei maşini
 
Ceea ce poţi face maşinii tale depinde în totalitate de fondul tău de cunoştinţe auto şi de abilităţile de a te descurca în acest domeniu.  “O persoană poate cu succes să se ocupe de schimbarea uleiului la propria maşină pe marginea unei şosele, în vreme ce alta poate încurca cutia de filtrare şi, astfel, ucide motorul”, explică Erica Jacobs, tehnician la Autocraftsmen în Montpelier.  
 
“Regula de bază e ca atunci când nu eşti 100% sigur de ceea ce faci, mai bine cere ajutorul unui specialist”, a mai spus ea. Chiar dacă eşti foarte proceput la maşini, sunt unele lucruri pe care doar un specialist cu experienţă le poate rezolva, declară Greg Gunte, tehnician auto în programul Ford Accelerated Credential Training desfăşurat de Universal Technical Institute din Exton. Lasă experţii să testeze şi să înlocuiască bateria maşinii, să verifice frânele sau să inspecteze suspensiile. Totodată, de când maşinile au fost computerizate, sistemul lor de funcţionare este unul mult mai complex.
 
Vânzarea sau închirierea casei tale
 
Luând în considerare că agenţii imobiliari percep comisioane de pe urma fiecărui apartament vândut, poate fi tentant să cauţi un cumpărător de unul singur. Dar sunt şanse ca în felul acesta, portofelul dumneavoastră să sufere o pierdere. Cel mai mare dezavantaj în a nu apela la un agent imobiliar ţine de lipsa unei perspective asupra pieţei, spune Jonathan Macias, un agent imobiliar cu sediul în El Segundo.
 
Dacă nu apelaţi la un agent imobiliar, veţi avea mai puţini oameni care vă vor vedea proprietatea pe care doriţi să o vindeţi, iar asta se traduce într-un preţ de vânzare mai mic pe care trebuie să-l stabiliţi din cauza lipsei concurenţei. Un alt aspect ţine de procesul de negociere “Un broker experimentat va fi mult mai abil în a desfăşura procesul de negociere raportat la indicatorii pe care îi propune piaţa”, mai spune Macias.
 
Să plăteşti singur taxele
“Dacă un plătitor de taxe are de plătit  o taxă simplă ca urmare a unui contract de colaborare, atunci să te duci singur să-ţi plăteşti taxa, poate fi cel mai deştept lucru de făcut”, spune Gabe Lumby , contabil din Springield.   Dar “cum viaţa devine mai complexă, să închiriezi o proprietate, să începi o mică afacere sau să ai activitate de antreprenor, să investeşti, etc, nu este o idee tocmai potrivită să te ocupi singur de procesul ce ţine de taxe şi impozite, ar fi indicat să angajezi un contabil.”, mai zice el.
 
Un aspect important ţine de faptul că legile legate de taxe se schimbă în fiecare an: “În 1995, existau aproximativ 14 dispoziţii de penalizare în lege”, spune Ted Kleinman, contabil în serviciul de taxe al SUA. “În prezent numărul penalizărilor s-a mărit de 10 ori, generând confuzie printre plătitorii de taxe”, spune Reid.
 
Citeşte continuarea pe gandul.info.
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase