Home » D:News » TOPUL celor mai vândute cărţi în România anului 2015. Ce volum ocupă prima poziţie a clasamentului

TOPUL celor mai vândute cărţi în România anului 2015. Ce volum ocupă prima poziţie a clasamentului

TOPUL celor mai vândute cărţi în România anului 2015. Ce volum ocupă prima poziţie a clasamentului
Publicat: 31.12.2015
Cele două volume scrise de Klaus Iohannis, "Pas cu pas" şi "Primul pas", dar şi cel mai recent roman semnat de Mircea Cărtărescu, "Solenoid", se numără printre cele mai vândute în 2015
În anul 2015, prima poziţie în topul celor mai vândute cărţi la editura Polirom este câştigată de volumul „Cronică de Cotroceni”, de Adriana Săftoiu, urmat de „Exerciţii de echilibru”, de Tudor Chirilă, şi „De veghe în lanul de secară”, de J.D. Salinger.
 
Poziţia a patra în clasament este deţinută de „O mie nouă sute optzeci şi patru”, de George Orwell, iar pe locul al cincilea se situează „Bărbaţi fără femei”, de Haruki Murakami. În topul cel mai vândute cărţi se află şi „Cele patruzeci de legi ale iubirii”, de Elif Shafak, „Cel care mă aşteaptă”, de Parinoush Saniee, „Eu sunt Malala”, de Malala Yousafzai şi Christina Lamb, „Pădurea norvegiană”, de Haruki Murakami, şi „Bastarda Istanbulului”, de Elif Shafak.
 
În ceea ce priveşte topul celor mai vândute titluri ale editurii Cartea Românească, în anul 2015, pe prima poziţie se situează „Fotograful Curţii Regale”, de Simona Antonescu, urmat de „America de peste pogrom”, de Cătălin Mihuleac, „Şoseaua virtuţii. Cartea Câinelui”, de Cristian Teodorescu, „Şi cuvintele sunt o provincie”, de Adela Greceanu, şi „Mecanica fluidului”, de Gheorghe Crăciun.
 
În clasament apar şi volumele „Cartea poemelor mele nescrise”, de Varujan Vosganian, „Istoria regelui Gogoşar”, de Radu Aldulescu, „Omul din care a fost extras răul”, de Matei Vişniec, „Mierla neagră”, de Radu Ţuculescu, şi „Sesiunea de toamnă”, de Eugen Negrici.
 
Mircea Cărtărescu şi Lucian Boia sunt doi dintre autorii editurii Humanitas care sunt pe placul românilor. Şi în anul 2015, volume scrise de cei doi autori se află în clasamentul celor mai vândute cărţi.
 
Citeşte continuarea pe mediafax.ro
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase