Home » D:News » Zgârie-norii oceanici ai viitorului – un sat ecologic drept o modalitate de a depăşi poluarea. FOTO

Zgârie-norii oceanici ai viitorului – un sat ecologic drept o modalitate de a depăşi poluarea. FOTO

Publicat: 30.12.2015
Un arhitect a dezvăluit planurile sale spectaculoase pentru primii din lume zgârie-nori subacvatici, cu o capacitate de 20.000 de oameni.

Vincent Callebaut din Belgia afirmă că a proiectat zgârie-nori oceanici integri ca o alternativă de trai pentru oameni în scopul de a reduce poluarea cu de carbon de pe planetă.

Structurile eco  nu necesită combustibili care sunt periculoşi deoarece produc propria energie şi căldură. Aceste imagini arată planul lui Callbaut numit „Aequorea”, un sat format din zgârie-nori oceanici.

Fiecare construcţie are o structură asemănătoare cu cea a meduzelor, care poate ajunge la o adâncime de 1.000 de metri. Intrarea este la suprafaţă şi coboară în jos sub formă de spirală. 

În interiorul structurilor subacvatice sunt case, birouri şi ateliere de lucru, laboratoare ştiinţifice, ferme marine, zonele agricole, livezi cu iarbă şi grădini alimentare. Apă potabilă este produsă de o centrală electrică, care utilizează presiunea de la profunzime pentru a contracara presiunea osmotică şi a separă apa de sare.

Aerul este reînnoit în mod natural prin convecţie, prin şeminee eoliene care se regăsesc în turn sau prin intermediul unei staţii de oxigen. Produsele alimentare, potrivit lui Callebaut vor proveni din recifele de corali, terenuri agricole şi cele de pescuit.

Va exista o posibilitate să se cultive fructe şi legume în interiorul staţiunii ecologice, precum şi pescuitul în ocean.

Despre dimensiuni, Vincent Callebaut sugerează ca aceste construcţii vor avea aproximativ 500 de metri lăţime şi 250 de etaje şi vo putea fi răspândite în oceanele lumii.

Fiecare metru pătrat din această construcţie (sat ecologic) ar costa 1.943 de euro pentru a fi construit.

Sursa: Mail Online

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase