Home » D:News » 15 moduri în care îţi poţi schimba viaţa în 2016

15 moduri în care îţi poţi schimba viaţa în 2016

15 moduri în care îţi poţi schimba viaţa în 2016
Publicat: 05.01.2016
Trecerea într-un an nou reprezintă pentru mulţi un prilej de a-şi lua angajamente pentru următoarele 12 luni, de a renunţa la anumite obiceiuri sau vicii, deşi multe dintre acestea reprezintă adesea doar promisiuni nerealiste făcute faţă de sine. Totuşi, ca 2016 să fie un an mai bun nu înseamnă că abordarea noului an trebuie să presupună doar restricţii pe care ni le impunem. Iată 15 feluri în care poţi face ca 2016 să fie un an mai bun în carieră şi în viaţa personală.

1. Gândeşte pozitiv!

Nu este întotdeauna atât de simplu pe cât sună, mai ales când dai de una dintre acele zile când totul merge prost. Totuşi, dacă îţi formezi reflexul de a te gândi la lucruri pozitive şi să priveşti partea plină a paharului, poţi alunga mult mai uşor gândurile negative, iar asta te poate ajuta să vezi lumea altfel.

Să fii fericit, acesta poate fi secretul tinereţii veşnice. Cercetătorii au descoperit recent că oamenii ambiţioşi şi optimişti sunt mai puţin predispuşi la demenţă , iar gândirea pozitivă te poate stimula să socializezi mai mult şi să îţi ocupi mintea cu lucruri care te menţin tânăr.

Scrie pe o foaie, în fiecare seară, trei lucruri bune care ţi s-au întâmplat în ultimele 24 de ore. Îţi vor da impulsul necesar să dormi mai bine şi să fii odihnit mâine.

2. O picătură de transpiraţie nu strică!

Una dintre cele mai populare manechine de la Victoria’s Secret, Allessandra Ambrosio, care a fost şi prezentatoarea showului din 2015, Victoria’s Secret Fashion Show, în perioada în care aceasta era însărcinată, a apărut în faţa publicului având o siluetă de invidiat. Ea a spus că secretul unui corp prezentabil stă în efortul fizic zilnic pe care fiecare dintre noi ar trebui să-l facă. Totodată, exerciţiile fizice sunt importante şi pentru conservarea unei stări mentale mereu tinere. Trebuie să fii dispus să verşi o picătură de transpiraţie în fiecare zi.

3. Ascultă muzică mai des! 

Nu încape îndoială că ascultând muzica ta favorită poţi ajunge repede la o stare de spirit pozitivă. Totuşi, oamenii de ştiinţă au descoperit că muzica nu se rezumă la inducerea unei stări de spirit optimiste, ci aduce mai multe beneficii care se pot transforma într-o sursă de bine.

 Când ascultăm melodii al căror ritm este lent, presiunea sângelui scade, iar bătăile inimii încetinesc, aceste lucruri pot determina o stare de relaxare şi un proces de respiraţie îmbunătăţit.

Totodată, muzica poate ajuta la eliberarea de endorfine în sânge, acest lucru poate duce la creşterea motivaţiei celui care ascultă.

4. Înconjoară-te de prieteni!

Ai putea face din 2016, “un an pentru prieteni”, luând legătura şi întâlnindu-te cu oameni pe care-i ştii sau cu noile cunoştinţe. Nimic nu calmează sufletul mai bine decât compania unor cunoştinţe la un pahar de vin sau la o cină. Gândeşte-te cum să aloci timp şi oamenilor apropiaţi şi formării de prieteni noi, vei fi răsplătit imediat pentru o iniţiativă ca asta.

5. Nu te învinovăţi!

Dacă vrei să îţi cumperi ceva ce raţiunea te descurajează să achiziţionezi, pentru că nu îţi permiţi, pentru că e prea scump, uneori, e bine să sari peste ea.

Citeşte continuarea în Gândul!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase