Home » D:News » Motivul pentru care a murit David Bowie

Motivul pentru care a murit David Bowie

Motivul pentru care a murit David Bowie
Publicat: 12.01.2016
În ultimele luni de viaţă, David Bowie a colaborat la un nou spectacol de teatru.

Cântăreţul David Bowie a murit din cauza unui cancer hepatic, după ce a suferit şase infarcte în ultimii săi ani de viaţă, potrivit unor surse din cercul de prieteni apropiaţi ai artistului britanic, informează site-ul revistei New Musical Express.

Legendarul muzician britanic David Bowie a murit, duminică, la vârsta de 69 de ani, după o luptă de 18 luni cu cancerul. Anunţul a fost confirmat, luni dimineaţă, de familia artistului.

În ultimele luni de viaţă, David Bowie a colaborat la un nou spectacol de teatru, „Lazarus”, cu regizorul Ivo van Hove, care a dezvăluit presei britanice faptul că era la curent cu boala celebrului muzician „de aproximativ un an”.

„Am început să colaborăm la spectacolul «Lazarus» şi, la un moment dat, mi-a spus că nu va putea să vină tot timpul la teatru, din cauza bolii sale. Mi-a spus că avea cancer, cancer hepatic”, a spus Ivo van Hove.

„Actorii din distribuţie nu au ştiut niciun moment şi bănuiesc că muzicienii cu care el a înregistrat «Blackstar» nu ştiau nici ei”, a adăugat regizorul, citat de publicaţia The Independent. „A făcut eforturi mari pentru a finaliza aceste două proiecte în timp util, pentru a nu lăsa bolii şansa de a-l învinge”.

„Bowie a compus piese şi pe patul de moarte. A luptat ca un leu şi a continuat să muncească precum un leu curajos în toată această perioadă. Am un respect fenomenal faţă de acest lucru”, a adăugat el.

Wendy Leigh, care a publicat o biografie a lui David Bowie în 2014, a dezvăluit la rândul ei faptul că artistul britanic a suferit o serie de infarcte. „Nu s-a luptat doar cu cancerul… a suferit şi şase infarcte în ultimii ani. Am aflat acest lucru de la un cunoscut apropiat al său”, a declarat Wendy Leigh, citată de BBC News.

Cu doar două zile înainte de a muri, David Bowie a lansat ultimul său album, „Blackstar”, pe 8 ianuarie, chiar în ziua în care a împlinit vârsta de 69 de ani.

David Bowie, al cărui nume real a fost David Jones, s-a născut în cartierul Brixton din sudul Londrei, la doi ani după încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial. A început să cânte la saxofon la vârsta de 13 ani şi, ulterior, şi-a schimbat numele în David Bowie, pentru a evita confuziile cu Davy Jones, solistrul trupei The Monkees, potrivit revistei Rolling Stones.

Ultimul concert live susţinut de David Bowie a avut loc la New York, cu ocazia unui eveniment de caritate, în 2006.

Artistul britanic era căsătorit din 1992 cu celebrul super-model Iman, cu care are o fiică, Alexandria Zahra Jones. David Bowie are şi un fiu, Duncan, care provine din prima lui căsătorie cu Angela Bowie.

David Bowie a împlinit vârsta de 69 de ani pe 8 ianuarie şi a sărbătorit această zi specială prin lansarea ultimului său album de studio, intitulat „Blackstar”.

David Bowie a fost un celebru cântăreţ, compozitor, producător şi inginer de sunet şi a câştigat mai multe premii BRIT, MTV Music Video şi Grammy. Activ pe parcursul a cinci decenii pe scena rock ‘n’ roll şi cunoscut prin faptul că-şi reinventa destul de des stilul de a cânta, Bowie a fost considerat un influent inovator, în special datorită pieselor sale din anii ’70.

David Bowie s-a inspirat pentru muzica sa dintr-o vastă paletă de forme de artă, filosofie şi literatură. El a fost, de asemenea, actor de film şi teatru, regizor şi realizator de videoclipuri muzicale. Printre cele mai cunoscute albume ale sale se numără materialele discografice „Space Oddity” (1969), „Ziggy Stardust” (1972), „The Man Who Sold the World” (1970), „Aladdin Sane” (1973), „Station to Station” (1976), „Let’s Dance” (1983), „The Buddha of Suburbia” (1993) şi „Earthling” (1997). Albumele starului britanic s-au vândut în peste 140 de milioane de copii pe plan mondial.

Într-un sondaj realizat în anul 2002, de BBC, David Bowie s-a clasat pe poziţia a 29-a în clasamentul celor mai mari 100 de artişti britanici din lume. În 2004, revista Rolling Stone l-a clasat pe Bowie pe locul al 39-lea în topul celor mai buni 100 de artişti rock din toate timpurile.

Pe 8 ianuarie 2016, ziua în care a împlinit vârsta de 69 de ani, David Bowie a lansat un nou album de studio – al 28-lea din carieră -, intitulat „Blackstar”. Potrivit presei internaţionale, noul material discografic – care include şapte piese şi este disponibil pe CD şi pe vinil – i-a impresionat pe criticii din industria muzicală şi a reflectat pe deplin dorinţa artistului britanic de a explora noi tendinţe muzicale.

Înainte de lansarea „Blackstar”, cel mai recent album al starului britanic a fost „The Next Day”, un material discografic lansat de legendarul artist britanic după o pauză de 10 ani şi care a ajuns în magazine în 2013.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase