Home » D:News » Noua echipă de astronauţi NASA este formată în proporţie de 50% din femei

Noua echipă de astronauţi NASA este formată în proporţie de 50% din femei

Noua echipă de astronauţi NASA este formată în proporţie de 50% din femei
Publicat: 18.01.2016
Grupul este format din 4 bărbaţi şi 4 femei

Printre cele mai importante veşti date de NASA anul trecut se numără cea a transportării primilor astronauţi pe planeta Marte, în anii 2030. Ceea ce noi nu ştim este faptul că actuala echipă a Agenţiei, formată încă din 2013 şi aflată acum în plin stagiu de antrenament, este formată în proporţie de 50% din femei.

Reprezentantele sexului frumos sunt cunoscute pentru rezultatele foarte bune pe care le-au avut în timpul misiunilor spaţiale. Printre cele mai cunoscute exemple: Sally Ride sau Valentina Tereshkova. Dar, dat fiind faptul că, în anul 2011, femeile reprezentau numai 24 de procente din numărul total de angajaţi în domenii tehnice, noua echipă NASA este un succes de netăgăduit.

Grupul format în anul 2013 are în componenţă 8 astronauţi: Josh Cassada, Victor Glover, Tyler Hague, Christina Hammock, Nicole Aunapu Mann, Anne McClain, Jessica Meir şi Andrew Morgan. Aceştia au fost recrutaţi dintr-un număr de 6100 de aplicanţi, ceea ce înseamnă că fiecare membru al noii echipe a avut o şansă de a fi cooptat de 0,0013%.

Procesul de selecţionare s-a desfăşurat pe parcursul a 18 luni. De-a lungul acestei perioade, participanţii au fost supuşi unor teste medicale şi psihologice extrem de riguroase. În momentul de faţă, noua generaţie de astronauţi trece printr-o perioadă de antrenamente care durează 2 ani, înainte de a fi cooptaţi în rândul echipei oficiale de astronauţi NASA, care numără, în momentul de faţă, 46 de membrii activi.

Cu atât mai important este faptul că cei 8 aleşi fac parte din prima generaţie de candidaţi care se antrenează pentru a ajunge pe planeta roşie. „Dacă vom ajunge pe Marte, vom fi primii oameni care vor ajunge într-un loc unde nimeni nu a mai fost până acum. Cred că aceasta ar fi cea mai importantă realizare pe care poate avea cineva”, a declarat Anne McClain.

Pentru a atinge acest scop, noua echipă de astronauţi va trece printr-o serie de antrenamente cu grad ridicat de dificultate. Printre altele, membrii echipajului vor învăţa să piloteze avioane supersonice T-38 şi să se deplaseze în mediu subacvatic în echipament de astronaut, care cântăreşte „numai” 181 de kilograme.

Călătoria spre Marte va dura între şase şi nouă luni, dat fiind faptul că distanţa pe care astronauţii o vor avea de parcurs este de 56 de milioane de kilometri. Mai mult ca sigur că, în momentul în care vor ajunge pe suprafaţa planetei roşii, cei 8 nu vor resimţi oboseala, deoarece vor fi primii oameni care reuşesc o astfel de performanţă.

Sursa: sciencealert.com

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase