Home » D:News » Povestea de dragoste emoţionantă ce s-a născut într-un sat din Bulgaria în urma tragediei Titanicului

Povestea de dragoste emoţionantă ce s-a născut într-un sat din Bulgaria în urma tragediei Titanicului

Povestea de dragoste emoţionantă ce s-a născut într-un sat din Bulgaria în urma tragediei Titanicului
Publicat: 17.01.2016
Istoria Titanicului trăieşte în satul Gumoştnik din centrul Bulgariei.

Astăzi, această localitate este aproape nepopulată. Puţinii săi locuitori sunt marcaţi de un eveniment petrecut la nivel mondial şi poartă amprenta acestuia de un secol – scufundarea Titanicului.

Pe vasul scufundat în anul 1912 se aflau opt bărbaţi din satul bulgăresc. Plecaseră cu speranţa de a le asigura un viitor mai bun copiilor lor. Doi dintre aceştia, Lazar Minkov şi Peio Koicev îşi lăsaseră acasă soţiile însărcinate.

Din puţinul pe care îl strânseseră, găsiseră bani pentru a-şi cumpăra bilet pe Titanic, în aventura vieţii lor care le-a adus şi sfârşitul.

Amândoi şi-au pierdut viaţa în cel mai cumplit dezastru maritim de până acum. Singurul lor vis era să agonisească bani, să-şi cumpere pământuri pe care să le muncească şi să le lase urmaşilor.

Pământul era nepreţuit pentru ei. Curând după moartea lor, s-au născut şi cei doi copii. Un băiat şi o fată.

Copiii celor doi prieteni au făcut o pasiune unul pentru celălalt şi s-au logodit. Mai târziu s-au căsătorit, având o poveste de dragoste foarte frumoasă, care a dăinuit de-a lungul anilor, poate şi uniţi de tragedia care le-a cutremurat familiile.

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase