Home » D:News » Sistemul de transport care ne va permite să parcurgem o distanţă de circa 700 de kilometri în doar 30 de minute – VIDEO

Sistemul de transport care ne va permite să parcurgem o distanţă de circa 700 de kilometri în doar 30 de minute – VIDEO

Sistemul de transport care ne va permite să parcurgem o distanţă de circa 700 de kilometri în doar 30 de minute – VIDEO
Publicat: 25.01.2016
Ideea aparţine cunoscutului om de afaceri Elon Musk

În deşertul Nevada, două companii americane construiesc prototipul unui sistem de transport mai puţin obişnuit. Acesta a fost denumit Hyperloop şi constă dintr-o serie de tuburi de joasă presiune, care vor permite deplasarea pasagerilor în interiorul unor vehicule, la viteze foarte mari. De exemplu, distanţa de aproximativ 680 de kilometri dintre Los Angeles şi San Francisco, care, în mod normal poate fi parcursă în circa 5 ore şi 30 de minute, va fi scurtată la doar 30 de minute.

Cel mai mare secret din mandatul lui Băsescu A ieşit la iveală în această dimineaţă: ”I-am spus verde în faţă şi a început SĂ ARUNCE CU PIETRE”

Conceptul aparţine magnatului american Elon Musk şi a fost transpus în realitate de companiile Hyperloop Transportation Technologies şi Hyperloop Technologies. În deşertul Nevada, constructorii au început deja asamblarea sistemului de transport, care va fi format dintr-o serie de tuburi realizate din oţel carbon. Fiecare dintre aceste tuburi va avea o lungime de circa 15 metri, un diametru de 3,6 metri şi va cântări aproximativ 32 de tone.

Mijlocul de transport propriu-zis va avea o formă cilindrică şi se va deplasa la viteze foarte mari, în interiorul tuburilor, pe parcurs ce acestea sunt depresurizate. Cele două companii americane îşi propun să transporte nu numai pasageri, ci şi mărfuri. De asemenea, constructorii plănuiesc să finalizeze primul tronson de testare de 4,8 km  la sfârşitul acestui an, sperând ca acesta să fie capabil de a rezista la viteza maximă la care se poate deplasa vehiculul: 1120 km/h.

Supercamionul lui Ceauşescu

Reprezentanţii Hyperloop Technologies speră ca noul sistem de transport va fi finalizat până în anul 2021. Până atunci, şantierul din deşertul Nevada continuă să evolueze.

Sursa: discovery.com

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase