Home » D:News » Pamela Anderson a intrat în Parlamentul francez cu o petiţie împotriva foie gras-ului. La scurt timp a început HAOSUL

Pamela Anderson a intrat în Parlamentul francez cu o petiţie împotriva foie gras-ului. La scurt timp a început HAOSUL

Pamela Anderson a intrat în Parlamentul francez cu o petiţie împotriva foie gras-ului. La scurt timp a început HAOSUL
Publicat: 21.01.2016
Foie gras este un preparat de lux, pregătit din ficat de raţe şi gâşte care sunt obligate - înainte de sacrificare - să se îngraşe, de obicei prin hrănire forţată

Pamela Anderson s-a aflat la originea unor scene de haos în Parlamentul francez, marţi, când jurnaliştii au creat o busculadă, încercând să audă cât mai bine discursul prin care starleta canadiană a cerut Franţei să interzică hrănirea forţată a raţelor şi a gâştelor pentru obţinerea de foie gras.

Un fotograf şi un cameraman au fost singurii care au reuşit să se apropie de starleta canadiană, spre disperarea celorlalţi reprezentanţi din industria media, care doreau să obţină cât mai multe fotografii cu Pamela Anderson, la o conferinţă de presă organizată cu acest prilej, informează Reuters. Aproximativ 25 de jurnalişti au rămas în afara acelei săli ce era insuficient de încăpătoare.

Starleta canadiană a promovat o campanie care solicită Franţei să impună o lege, formulată de un activist ecologist, dar care are puţine şanse să fie adoptată, deoarece nu este susţinută, teoretic, de niciun alt membru al Parlamentului francez.

„În calitate de cetăţean canadian, îmi este ruşine de brutalitatea cu care sunt ucişi puii de focă în ţara mea şi din acest motiv am multă empatie pentru cetăţenii francezi care cunosc aceeaşi ruşine şi tristeţe când se gândesc la suferinţele prin care trec aceste păsări foarte sociabile”, a declarat Pamela Anderson.

Foie gras este un preparat de lux, pregătit din ficat de raţe şi gâşte care sunt obligate – înainte de sacrificare – să se îngraşe, de obicei prin hrănire forţată. Vândut ca atare sau sub formă de paté, foie gras este considerat o delicatesă, atât în Occident, cât şi în gastronomia din Asia. Practica de hrănire forţată a fost însă adeseori aspru criticată de activiştii pentru protecţia animalelor, care o consideră un act de cruzime.

Statul american California a interzis prepararea foie gras-ului şi comercializarea acestui preparat în 2012. Un judecător federal a blocat interdicţia ce vizează comercializarea foie gras-ului, însă Procuratura Generală din acest stat american a făcut recurs.

Prezenţa Pamelei Anderson în Parlamentul Franţei a avut loc într-un moment în care acest sector de activitate se confruntă cu un veritabil „îngheţ” al producţiei, cauzat de răspândirea gripei aviare în sud-vestul Franţei – cea mai mare regiune producătoare de foie gras din lume. Reprezentanţii acestei industrii spun că pagubele se vor ridica la peste 350 de milioane de euro.

Franţa produce aproape 20.000 de tone de foie gras pe an. Principalele sale pieţe de export sunt Japonia, Spania şi Belgia. Aproximativ 30.000 de familii din Franţa depind de acest sector industrial pentru a trăi, potrivit CIFOG (Comité Interprofessionnel des Palmipèdes à Foie Gras).

Pamela Anderson este actriţă şi fotomodel, fiind cunoscută în special pentru rolurile din serialele de televiziune „Meşterul casei”, „Salvamarii/ Baywatch” şi „V.I.P.”. Cariera ei a urmat o curbă ascendentă după ce a fost desemnată playmate-ul lunii februarie 1990 de editorii revistei Playboy. De altfel, Pamela Anderson este modelul care a avut cele mai multe apariţii pe coperta celebrei reviste americane pentru adulţi.

Pamela Anderson este de foarte mult timp o susţinătoare a mai multor organizaţii caritabile, a unor fundaţii ecologiste şi a unor asociaţii de protejare a animalelor sălbatice, precum People for the Ethical Treatment of Animals (PETA).

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase