Home » D:News » Cum va arăta CEL MAI SCUMP stadion din lume – FOTO

Cum va arăta CEL MAI SCUMP stadion din lume – FOTO

Publicat: 21.01.2016
Oraşul Los Angeles va găzdui cel mai scump stadion din lume, al cărui cost ar putea ajunge până la 2,6 miliarde de dolari, în condiţiile în care actuala cea mai scumpă arenă din lume - Wembley Stadium - a costat 1,5 miliarde de dolari, informează CNN.

Potrivit CNN, stadionul va fi parte a unui complex denumit „NFL Disney World”, destinat fanilor NFL (Liga Naţională de fotbal american), ce urmează să fie ridicat la Inglewood, la câţiva kilometri de centrul oraşului Los Angeles.

Noua arenă va avea o capacitate de 80.000 de locuri, care va putea fi extinsă la 100.000 de locuri în cazul organizării unor evenimente speciale.

Potrivit presei americane, complexul sportiv va dispune, de asemenea, de o sală de evenimente de 6.000 de locuri, de birouri şi magazine întinse pe o suprafaţă de 140.000 de metri pătraţi, de un hotel cu 300 de camere şi un parc ce se va întinde pe o suprafaţă de 100.000 de metri pătraţi.

Noua arenă ar putea fi finalizată până în 2019. Acoperişul stadionului va fi construit din acelaşi material folosit pentru Allianz Arena, din Bayern Munchen.

Într-un clasament al celor mai scumpe arene din lume, Wembley Stadium se află pe locul 1, cu un cost de 1,5 miliarde dolari (1,04 miliarde de euro). Arena cu o capacitate de 90.000 de locuri a fost finalizată pe 9 martie 2007 şi dispune de 2.618 toalete, cele mai multe din lume pe un stadion. Arcul de deasupra stadionului, cu o deschidere de 317 metri, este cea mai mare structură de acoperiş din lume.

Stadionul găzduieşte meciuri de fotbal, de rugby, de fotbal american, Jocurile Olimpice 2012 sau concerte (Metallica, Madonna, U2, AC/DC).

Citeşte continuarea şi vezi mai multe imagini în Mediafax!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase