Home » D:News » 20 de sfaturi de la oameni trecuţi de 60 de ani

20 de sfaturi de la oameni trecuţi de 60 de ani

20 de sfaturi de la oameni trecuţi de 60 de ani
Publicat: 24.01.2016
Ţi se pare că nu ai timp niciodată pentru tine, totul în jur este urât şi deprimant sau visezi să faci ceva anume dar continui să amâni la nesfârşit să pui în aplicare? Următoarele sfaturi sunt pentru tine.

Mai mulţi oameni de peste 60 de ani au fost întrebaţi următorul lucru: ”Ce sfat ai da celor care au jumătate din anii tăi?”. Cu toate că întrebarea ar putea părea simplă, răspunsurile ar putea să vă surprindă.

1.Oamenii spun mereu ”Ai grijă să îţi alegi un loc de muncă la care faci ce îţi place”, însă acesta nu este cel mai bun sfat. Jobul potrivit este cel pe care îl iubeşti în unele zile, îl tolerezi de cele mai mult ori şi care îţi permite să-ţi plăteşti facturile. Aproape nimeni nu are un loc de muncă care să-i placă în fiecare zi.

2. Anii trec foarte repede. Nu te căsători foarte tânăr. Trăieşte-ţi viaţa. Mergi în multe locuri. Trăieşte-ţi viaţa. Fă-ţi bagajele şi mergi unde îţi permiţi. Atâta timp cât nu depind alţii de tine, nu cumpăra lucruri, alege să călătoreşti.

3. Nu lua viaţa prea mult în serios. Chiar dacă lucrurile par rele şi totul pare să fie fără speranţă, încearcă să râzi în faţa ridicolului vieţii.

4. Un prieten adevărat va veni în fugă dacă îl suni la 2 noaptea. Toţi ceilalţi sunt doar cunoştinţe.

5. Cea mai importantă personă din viaţa ta este cea care a acceptat să îşi petreacă viaţa alături de tine. Ţine minte acest lucru.

6. Copiii cresc mult prea repede. Profită de fiecare moment alături de ei.

7.  Atunci când se apropie de moarte, nimeni nu-şi doreşte să fi muncit mai mult. Munceşte din greu, dar nu face din asta o prioritate, lăsând familia, prietenii sau pe tine însuţi pe planul doi.

8. Ai putea să trăieşti o viaţă lungă sau una scurtă- nimeni nu ştie, însă îţi vei dori să fi avut mai multă grijă de tine în tinereţe.

9. Dacă ţi se pare că viaţa te copleşeşte, ancorează-te mai mult în prezent şi bucură-te de tot ce e frumos şi liniştitor. Relaxează-te.
 
10. Mănâncă şi fă mişcare ca şi cum ai fi un pacient cu diabet şi boli de inimă care a suferit un accident vascular cerebral- pentru a evita să devii unul.
 
11. Avem o singură viaţă. Nu aştepta să te trezeşti la 60 de ani şi să îţi dai seama că nu ai făcut lucrurile la care visai.
 
12. Acest sfat poate nu este la fel de profund ca altele, însă este important. Spală-te pe dinţi regulat pentru că problemele dentare sunt îngrozitoare.
 
13. Nu lua sfaturile altora ca adevăr suprem. Poţi cere sfaturi cuiva pe care îl respecţi, apoi ia în calcul situaţia ta şi ia o decizie. În principal, cel mai bine e să ţii cont de ce crezi tu că este mai bine.
 
14. Lucrurile sunt doar lucruri. Nu te ataşa de lucruri materiale, apreciază mai mult timpul şi experienţele trăite.
 
15. Loviturile sau rănile de care nu ai grijă în prezent îţi vor face probleme mai târziu. Chiar dacă crezi că te-ai vindecat complet.

Citeşte continuarea în Gândul!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase