Home » D:News » 8 alimente pe care să nu le mănânci seara

8 alimente pe care să nu le mănânci seara

8 alimente pe care să nu le mănânci seara
Publicat: 25.01.2016
Dacă încă îţi este foame noaptea, după cină, şi cauţi să mai mănânci ceva, este bine să ştii ce alimente să eviţi şi motivele pentru care nu sunt recomandate.

Cele opt alimente nerecomandate noaptea sunt:

Carne roşie

O bucată mare de friptură este delicioasă, însă nu este deloc potrivită ca gustare înainte de culcare. Carnea roşie va solicita sistemul digestiv o perioadă mai îndelungată, făcând imposibilă odihna necesară după zi grea de muncă.

Legume

Legumele sunt foarte hrănitoare, iar din acest motiv ai putea crede că sunt o gustare foarte sănătoasă seara, însă acestea conţin foarte multe fibre, care sunt procesate foarte încet de sistemul digestiv. Acesta este doar un exemplu de gustare care te va ţine treaz mai mult decât ai vrea.

Chipsuri sau alte gustări procesate

Acest tip de gustare conţine doze foarte mari de glutamat monosodic, care va duce cel mai probabil la tulburări de somn.

Paste

Pastele sunt foarte gustoase şi hrănitoare, însă consumate târziu vor duce mai mult ca sigur la creştere în greutate. Carbohidraţii din paste se transformă rapid în grăsime, prin urmare, dacă vrei să mănânci sănătos, pastele nu sunt o soluţie.

Îngheţata

 Acest aliment este o sursă bogată de grăsime şi zahăr, iar consumul acestuia noaptea nu este deloc o idee bună pentru că, în acest fel, corpul nu are ocazia să ardă caloriile.

O felie de pizza

Dacă mai ai o felie de pizza în frigider, ar fi mai bine să o păstrezi pentru prânz. Ingredientele folosite în pizza îngraşă, cauzând şi arsuri la stomac.

Cereale

Un castron de cereale este perfect pentru gustarea de dimineaţă, nu şi pentru seară. Problema este că acestea conţin atât de mult zahăr şi carbohidraţi încât corpul nu va avea ocazia să se odihnească aşa cum ar trebui.

Ciocolată

Mulţi oameni nu îşi dau seama că ciocolata este o sursă de cofeină, ultimul lucru de care ai nevoie noaptea înainte de culcare. Dacă seara nu ai bea o cana de cafea înainte de culcare, de ce ai mânca ciocolată?

Sursa: healthypanda.net

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase