Home » D:News » Decizia istorică pe care o poate lua Parlamentul Scoţian. Repercusiunile pot fi foarte grave

Decizia istorică pe care o poate lua Parlamentul Scoţian. Repercusiunile pot fi foarte grave

Decizia istorică pe care o poate lua Parlamentul Scoţian. Repercusiunile pot fi foarte grave
Publicat: 28.01.2016
Un australian susţine că legislaţia din Scoţia este "învechită".

Comisia de Petiţii a Parlamentului Scoţiei trebuie să analizeze cererea făcută pe site-ul Guvernului, prin care se doreşte legalizarea incestului în cazul persoanelor cu vârsta de peste 21 de ani. Documentul a fost postat pe pagina web a Executivului de la Edinburgh de către Richard Morris, un cetăţean australian.

Morris susţine că actuala legislaţie, care nu permite relaţiile între rudele de sânge, este de natură bigotă şi, deci, nu se poate desprinde de princiipile religioase pe care le-ar urma cu stricteţe. „Prejudecăţile legate de incest se datorează ingnoranţei promovate de-a lungul timpului de către Biserică şi guvernele care sunt influenţate de puterea acesteia. În general, societăţile au tendinţa de a blama anumiţi indivizi şi a-i ataca, doar pentru că sunt diferiţi”, menţiona australianul în petiţia sa.

Mai mult decât atât, Richard Morris este de părere că legea scoţiană referitoare la relaţiile incestuoase este „învechită”. El îşi motivează afirmaţia susţinând că, în momentul de faţă, la nivel general, oamenii sunt mult mai deschişi în privinţa orientării sexuale a celor din jur. Drept urmare, actul legislativ în anul 1981 ar trebui modificat cât mai rapid cu putinţă.

Deşi australianul a încercat să-şi facă publică petiţia în nenumărate rânduri, este foarte puţin probabil ca ideile din document să fie transpuse în realitate. „Sunt conştient de faptul că subiectul este unul pe care multă lume îl consideră respingător. Recunosc că şi eu sunt de aceeaşi părere”, a declarat parlamentarul Michael Mcmahon.

Sursa: independent.co.uk

Citeşte şi:

Ce se întâmplă în organism atunci când strănutăm. 20 de curiozităţi despre corpul uman

NASA a făcut publice imagini cu prima floare crescută în spaţiul cosmic. ”Există şi alte forme de viaţă aici” – FOTO

O fotografie din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial încă stârneşte controverse – FOTO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase