Home » D:News » Descoperire teribilă după ce s-au verificat TOATE şampoanele pentru copii vândute în România: 80% au această problemă

Descoperire teribilă după ce s-au verificat TOATE şampoanele pentru copii vândute în România: 80% au această problemă

Descoperire teribilă după ce s-au verificat TOATE şampoanele pentru copii vândute în  România: 80% au această problemă
Publicat: 28.01.2016
80% dintre şampoanele destinate bebeluşilor şi copiilor pot provoca alergii, potrivit celui mai recent studiu al Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor din România (APC).

De asemenea, doar 13% dintre produsele analizate sunt într-adevăr pentru îngrijirea bebeluşilor, în timp ce pentru 16% dintre ele producătorii nu recomandă utilizarea în cazul copiilor sub 3 ani. Majoritatea acestor produse conţine parabeni şi parfumuri sau arome sintetice, substanţe care pot creşte riscul de îmbolnăvire cu cancer sau diabet de tip 2.

Medicii pediatri, dar şi unii producători, recomandă ca produsele pentru copii şi bebeluşi să nu conţină alcool, parabeni, alergeni, săpun sau parfum şi că autorităţile ar trebui să realizeze controale şi testări în cazul acestor produse. 

„Şampoanele pentru bebeluşi şi copii ar trebui tratate cu cea mai mare grijă, în special de către autorităţi, care ar trebui să realizeze controale periodice şi testări. Având în vedere compoziţia chimică a unor şampoane, ne exprimăm temerea în legătură cu potenţialul cancerigen, mutagen sau toxic al unor ingrediente, care creează o lipsă de siguranţă pentru consumatori”, a declarat Costel Stanciu, preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor din România.

Totuşi, în urma analizelor efectuate de APC pe 55 de produse pentru îngrijirea copiilor şi bebeluşilor, s-a demonstrat că doar 20% dintre acestea sunt hipoalergenice, restul de 80% reprezentând un risc pentru micuţi.

Citeşte continuarea în Gândul!

  •  

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase