Home » D:News » Topul celor mai bune oraşe în care să locuieşti

Topul celor mai bune oraşe în care să locuieşti

Topul celor mai bune oraşe în care să locuieşti
Publicat: 29.01.2016
Europa conduce detaşat topul celor mai bune oraşe în care să locuieşti, din top 25, 15 fiind pe ”bătrânul continent”.

Pentru realizarea topului s-au luat în considerare câteva criterii pentru catalogarea oraşelor. Printre acestea se numără şi preţul mediu al unui prânz, preţul unei cafele, cât te costă să închiriezi o garsonieră şi câte obiective turistice există în oraş, conform unui studiu Monocle, citat de ZF.

Viena, oraşul unde abonamentul anual la metrou costă un euro pe zi, oferă o multitudine de posibilităţi de relaxare, precum cafenele, baruri, cluburi de noapte sau magazine cu haine de lux. O masă de prânz costă, în medie, 15 euro, notează Monocle. Turiştii pot închiria o garsonieră cu 1.150 de euro. Printre atracţiile turistice din Viena se numără peste 100 de muzee, 144 de cinematografe şi 161 de galerii de artă. Preţul mediu al unei cafele este de 3,70 de euro, iar al unui pahar de vin oscilează între 3 şi 5 euro.

Dacă vrei să iei prânzul în Berlin, trebuie să scoţi din buzunar în jur de 20 de euro, iar dacă ai nevoie doar de o cafea, trebuie să plăteşti doar 2 euro. Oraşul le oferă turiştilor posibilitatea să închirieze o garsonieră cu 530 de euro pe lună.

Stockholm, unul dintre cele mai aglomerate oraşe europene, găzduieşte aproape un milioan de locuitori. Aici oamenii pot să închirieze o garsonieră cu 620 de euro pe lună, preţurile oscilând în funcţie de zonă. O cafea costă 3,50 de euro, iar o masă la restaurant doar 12 euro. Costul unui abonament la transportul public este de 85 de euro pe lună.

Preţul unei mese la restaurant în Helsinki este de 13 euro, iar un pahar de vin sau o cafea costă între 2 şi 10 euro. Oraşul găzduieşte 65 de muzee, 33 de cinematografe şi 90 de galerii de artă.

München este oraşul în care poţi închiria o garsonieră cu 900 de euro pe lună şi poţi bea o cafea cu 3,50 de euro. München găzduieşte aproape 4 milioane de locuitori, 178 de muzee, 32 de cinematografe şi 81 de galerii de artă.

În top, dintre oraşele europene mai sunt menţionate: Zürich, Copenhaga, Paris, Madrid, Lisabona, Amsterdam, Hamburg, Geneva, Oslo, Barcelona.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase