Home » D:News » 8,2 milioane de oameni din întreaga lume mor în fiecare an din cauza acestei maladii – VIDEO

8,2 milioane de oameni din întreaga lume mor în fiecare an din cauza acestei maladii – VIDEO

8,2 milioane de oameni din întreaga lume mor în fiecare an din cauza acestei maladii – VIDEO
Publicat: 04.02.2016
Până în prezent au fost identificate 250 de tipuri de cancer, această boală fiind a doua cauză de deces la nivel mondial.

Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului se marchează astăzi, 4 februarie, iniţiativa având drept scop a uni populaţia lumii în lupta împotriva cancerului, pentru a preveni această boala şi pentru a salva milioane de vieţi.

Anual, 8.2 milioane de oameni din întreaga lume mor din cauza cancerului, din care jumătate prematur, la vârste cuprinse între 30 şi 69 de ani, iar Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului dă ocazia de a sublinia importanţa unei alianţe puternice între cercetători, profesionişti din domeniul sănătăţii, pacienţi, guverne, parteneri din industrie şi mass-media împotriva acestei boli.

Creşterea nivelului de educaţie şi al gradului de conştientizare în ceea ce priveşte cancerul pot duce la schimbări pozitive la nivelul individului, comunităţii şi al politicilor, astfel încât preocuparea pentru prevenirea, depistarea şi tratamentul cancerului să fie permanentă.

În România numărul persoanelor bolnave de cancer depăşeşte 100.000. Anual sunt înregistrate mai mult de 80 de mii de persoane care suferă de boli oncologice, şi aproximativ 50 de mii de oameni care mor din cauza cancerului, ţara noastră situându-se pe primul loc în Europa în ceea ce priveşte mortalitatea prin cancer uterin. Aceasta reprezintă cea de-a doua cauză de mortalitate prin cancer la femeile din România, după cancerul mamar şi prima cauză de mortalitate la femeile tinere, între 25 şi 44 de ani. Potrivit OMS, aceasta se explică prin faptul că, în România, diagnosticul este pus în stadii tardive ale bolii, când neoplazia este invazivă.

Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului este o iniţiativă a Uniunii Internaţionale pentru Controlul Cancerului – Union for International Cancer Control (UICC), organizaţie neguvernamentală care are drept obiective promovarea echităţii şi integrarea controlului cancerului în agenda mondială pentru sănătate şi dezvoltare, creşterea nivelului de conştientizare şi de educaţie a populaţiei privind cancerul prin mobilizarea guvernelor şi a oamenilor din întreaga lume, dar şi prevenirea acestei necruţătoare boli.

Sursa: TVR

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase