Home » D:News » Sute de mii de militari din Brazilia au ieşit în stradă pentru a avertiza despre virusul Zika. Scopul exerciţiului este de a ridica moralul locuitorilor

Sute de mii de militari din Brazilia au ieşit în stradă pentru a avertiza despre virusul Zika. Scopul exerciţiului este de a ridica moralul locuitorilor

Sute de mii de militari din Brazilia au ieşit în stradă pentru a avertiza despre virusul Zika. Scopul exerciţiului este de a ridica moralul locuitorilor
Publicat: 16.02.2016
Peste 220.000 de militari sunt mobilizaţi pe străzile din Brazilia pentru a avertiza locuitorii despre riscurile infectării cu virusul Zika.
Brazilia este focarul de răspândire a virusului Zika, posibil responsabil de unele malformaţii ale bebeluşilor, precum microencefalia (cap subdezvoltat la nou-născuţi).
 
În Brazilia, au fost confirmate 462 de cazuri de microencefalie şi sunt investigate încă 3.852 de posibile cazuri.
 
Militarii de pe străzi vor înmâna materiale informative despre riscurile contractării virusului, care se transmite, în principal, prin înţepătura ţânţarilor din specia Aedes.
 
Potrivit corespondentului BBC din Rio de Janeiro, Wyre Davies, scopul exerciţiului este de a ridica moralul locuitorilor. Dar criticii sunt de părere că o astfel de iniţiativă nu va contribui cu nimic la reducerea sau la stoparea cazurilor de infectare cu Zika.
 
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat Zika urgenţă medicală globală pe 1 februarie pe fondul unei posibile legături cu microencefalia.
 
Brazilia a anunţat în această săptămână trei decese produse pe fondul complicaţiilor apărute din cauza infectării cu virusul Zika.
 
Cele mai multe persoane nu prezintă simptome deloc sau unele atenuate printre care febră şi iritaţii pe piele.
 
Cazurile de infectare cu virusul Zika au căpătat amploare în America, fiind depistat în peste 30 de ţări americane.
 
În Rio de Janeiro vor avea loc Jocurile Olimpice în august, iar, potrivit organizatorilor, unii dintre cei 270 de sportivi care vor participa la compeţiţii şi-au exprimat îngrijorarea faţă de expunerea la acest virus.
 
Sursa: Gândul
 
Vă recomandăm şi aceste articole:
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase