Home » D:News » FARSA anului în astronomie: ”Se află în spaţiu din 1989” – FOTO

FARSA anului în astronomie: ”Se află în spaţiu din 1989” – FOTO

Publicat: 18.02.2016
Mesajul a fost semnat de nigerianul Bakare Tunde

Mai multe persoane au primit prin e-mail un mesaj, în care erau rugate să-l ajute pe astronautul nigerian Abacha Tunde. Conform textului, acesta se afla în spaţiul cosmic încă din anul 1989, când staţia sovietiecă Salyut 6, pe care el se afla, a ieşit de pe orbita Pământului. „Echipa de salvare” le solicita celor cărora li se adresa 3 milioane de dolari, pentru ca Tunde să revină pe Terra.

În mesaj, cel care susţine că este fratele astronautului spune că ceilalţi colegi ai lui Abacha Tunde s-au întors pe Pământ, la bordul navetei spaţiale Soyuz T-16Z, însă el nu a mai avut loc alături de camarazii săi. Conform mesajului conceput de Bakare Tunde, fratele lui ar fi supravieţuit în spaţiul cosmic, datorită alimentării constante cu provizii, prin intermediul curselor regulate făcute de nava sovietică Progress.

Foto: twitter.com/WilliamTakor

Bakare a mai adăugat că în cei 17 ani de când se află la bordul staţiei Salyut 6, fratele său a primit un salariu care acum însumează nu mai puţin de 15 milioane de dolari. Această sumă s-ar fi acumulat în cadrul Depozitelor Naţionale din Lagos şi în conturile Asociaţiei Trust.

„Pentru a obţine aceşti bani, trebuie să plătim un avans autorităţilor ruseşti, pentru a putea întoarce nava Soyuz înapoi pe Terra. Mi s-a spus că suma pe care trebuie să o plătim ar fi de circa 3 milioane de dolari. Pentru a strânge aceşti bani, avem nevoie de ajutorul vostru”, solicită Bakare Tunde în e-mail-ul său.

Deocamdată, nu se ştie dacă mesajul a fost conceput pentru amuzamentul celui care l-a creat sau a fost publicat din dorinţa de a obţine respectiva sumă de bani. Conform cercetătorilor din cadrul Microsoft, unor astfel de e-mail-uri li se dă intenţionat o formă neclară, pentru a atrage atenţia celor naivi.

Sursa: telegraph.co.uk

Vă mai recomandăm şi: Ce se poate face pentru a opri un potenţial asteroid ucigaş care se va apropria INEVITABIL de orbita Pământului ? VIDEO

                                             Aplicaţia de pe smartphone care te cuplează în funcţie de puls – VIDEO

                                             O premieră pentru cercetători: câinii au conştiinţă de sine. De ce depinde ea – FOTO+VIDEO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase