Home » D:News » O nouă invenţie a americanilor: glonţul care se autodistruge, pentru a proteja civilii

O nouă invenţie a americanilor: glonţul care se autodistruge, pentru a proteja civilii

Publicat: 25.02.2016
US Army a brevetat un model de glonţ care se autodistruge, într-o încercare de a reduce victime civile, în contextul în care de multe ori gloanţele care ratează ţinta ajung să ucidă civili, iar armata SUA speră ca noul model să reducă semnificativ aceste cazuri în viitor, informează Go4it.

Conceptul de glonţ brevetat de US Army are rază scurtă de acţiune şi este capabil să se autodistrugă. Dacă după o anumită distanţă proiectilul nu loveşte nimic, explodează. Această muniţie este utilă în confruntările din oraşe, acolo unde probabilitatea ca gloanţele rătăcite să lovească civili este mai mare şi unde nu este necesar ca acestea să ajungă la distanţe mari, scrie Go4it.

Glonţul are calibrul 50 şi are potenţialul de a produce răni grave. Proiectilul dispune de o încărcătură pirotehnică care se aprinde după ce pleacă de pe ţeava armei. După ce parcurge o anumită distanţă, se autodistruge.

Însă, acest nou tip de glonţ nu va intra prea curând în producţie, deoarece finanţarea pentru proiect a fost momentan suspendată. Totuşi, conceptul ar putea inspira alţi producători de armament să dezvolte muniţie similară.

Potrivit Watson Institute, doar în primul trimestru din 2015 au murit peste 210.000 de civili în conflictele armate din Irak, Afghanistan şi Pakistan. Cifra este mult mai mare dacă luăm în calcul şi războaiele din Siria şi Yemen.

Sursa: Go4it

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase