Prima pagină D:News

Şapte minuni ale lumii mai puţin cunoscute lumii. Una dintre ele este din România

Redactia Descopera.ro | 02.27.2016 | ● Vizualizări: 25298

Cu toţii ştim despre atracţiile turistice, precum Colosseumul, Marele Zid Chinezesc şi Taj Mahal. Dar în lume există şi alte obiective grandioase, despre care nu au auzit nici cei mai pasionaţi călători din lume. Şi acestea sunt demne de atenţia noastră.

Jurnalul Quora a publicat şapte minuni ale lumii necunoscute lumii până acum.

Marea Moschee Djené din Mali

Moscheea Djené este cea mai mare clădire din argilă aluviară din lume. Situată în oraşul vechi Djené, moscheea a fost inclusă, în anul 1988, pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. În acest moment, moscheea este închisă pentru turişti. Se crede că decizia a fost luată în anul 1996, după efectuarea la zidurile sale a unei sedinţe foto pentru revista Vogue.

Chand Baori din India

Complexul arhitectural Chand Baori, situat în micul sat indian Abhaneri, este una dintre cele mai vechi şi mai adânci fântâni în trepte din lume. Structura gigant, care seamănă cu un piramidă inversată, coboară în subteran cu peste 30 de metri, pe trei dintre pereţii acesteia existând, într-o simetrie perfectă, 3500 de trepte, care duc spre apă – un mic lac de culoare verde tulbure. Oamenii de ştiinţă continuă să discute dacă fântâna a fost construită între secolele IX – XI sau în anii 600 înaintea erei noastre.

 

Palatul Parlamentului din România

Palatul Parlamentului este unul dintre cele mai renumite monumente arhitecturale din Bucureşti, construit în perioada Republicii Socialiste România. Palatul este considerat drept cea mai mare clădire administrativă civilă din lume, cea mai mare clădire a unui Parlamentului, precum şi cea mai grea clădire administrativă din lume. Suprafaţa palatului este de 270 de metri pe 240 m, iar înălţimea – de 86 de metri. Partea subterană a clădirii coboară până la o adâncime de 92 metri. Palatul are 1100 de camere şi 12 etaje.

 

Podul Vechi din Bosnia-Herzegovina

Podul pietonal peste râul Neretva din oraşul Mostar este o copie modernă a podului vechi, complet distrus de luptătorii croaţi în anul 1993. Podul din Mostar este un obiectiv al Patrimoniului Mondial UNESCO. Una din distracţiile tradiţionale ale turiştilor şi unul din mijloacele de câştig ale tinerilor din oraş o constituie săriturile de pe Podul Vechi în râul Neretva (înălţimea săriturii depinde de nivelul apei în râu – de la 24 până la 30 de metri).

 

Vezi continuarea în Rador!