Home » D:News » De ce stau bărbaţii cu mâinile în pantaloni?

De ce stau bărbaţii cu mâinile în pantaloni?

De ce stau bărbaţii cu mâinile în pantaloni?
Publicat: 05.03.2016
Care este motivul pentru care bărbaţii aleg să stea cu mâinile în pantaloni atunci când stau, de exemplu, o seară întreagă în faţa televizorului?

Există cazuri în care bărbaţii aleg să îşi mângâie zona intimă chiar şi în autobuz, pe stradă sau la muncă. Departe de a fi un gest igienic, se pare că aceasta ar putea fi o nevoie biologică.

Trei motive pentru care bărbaţii fac acest lucru sunt:

Pentru a se încălzi

Testiculele atârnă, iar zona poate atinge o temperatură mai scăzută decât restul corpului, prin urmare nu este greu de înţeles de ce aceştia se simt mai comfortabil stând cu mâna în pantaloni.

Pentru a se proteja

În trecut, pericolele erau la tot pasul, iar bărbaţii şi-au dezvoltat obiceiul de se proteja prin plasarea mâinilor în zona respectivă. Cu toate că în prezent nu există la fel de multe pericole, obiceiurile evoluţioniste nu pot fi îndepărtate atât de uşor, spune psihologul vanessa Van Edwards, scrie metro.co.uk.

”Poţi considera mâna plasată în acea zonă drept o asigurare împotriva unui prieten care ar putea să îi lovească sau a unui copil care i-ar putea lovi cu o minge”, spune ea.
 
Pentru a se relaxa
 
Mângâierile într-o manieră non-sexuală duc la eliberarea subtanţei numite oxitocină, ”hormonul dragostei” pe care îl eliberăm în momentul în care ne sărutăm sau când facem sex, când ne întâlnim cu oameni dragi sau când ne jucăm cu animalul de companie, potrivit Frontiers in Psychology.
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase