În Missouri, Humane Society a lansat un nou proiect denumit Programul de Lectură pentru Animalele de la adăpost.
Proiectul prevede o activitate de lectură pentru mai mulţi copii de 6 ani, care vor citi pentru 15 câini. Această activitate are scopul de a pregăti animalele pentru o viaţă în familie şi pentru o eventuală interacţiune cu copiii. După ce vor termina cursul de instruire de 10 ore, copiii vor sta în faţa cuştii unui câine şi îi vor citi dintr-o carte.
"Ne-am dorit să ajutăm câinele timid şi temător, fără însă să forţăm o interacţiune fizică. În mod ideal, câinele timid şi fricos se va apropia singur şi va demonstra interes. Iar copiii au drept scop consolidarea acestui comportament prin atitudinea lor care are efect de tratament", a declarat directorul programului, Jo Klepacki.
Există multe motive pentru care unii oameni trăiesc o viaţă lungă şi sănătoasă, iar alţii nu. Dar, cu siguranţă, genele reprezintă numai unul dintre ele. Cercetătorii au studiat nonagenarii cu o stare bună de sănătate pentru a descoperi ce anume face diferenţa.
Oamenii ar putea să-şi scadă considerabil riscul de a suferi un accident vascular cerebral (AVC), dacă ar dormi mai puţin de opt ore pe noapte, indică un studiu realizat în SUA.
Sfântul Nicolae, sărbătorit pe 6 decembrie, supranumit "Făcătorul de minuni" şi ocrotitorul celor săraci, este una dintre cele mai populare figuri ale creştinătăţii, numele lui fiind legat de dărnicie şi compasiune, dar şi de cadourile sau "nuieluşele" pe care le pune în ghetuţele copiilor.
Rămăşiţele Sfântului Nicolae, care a trăit în secolul al VI-lea sunt împrăştiate în mai multe locuri din lume, din cauza sau datorită faptului că acestea au trebuit transportate din cauza condiţiilor sociale şi politice în schimbare din Asia Mică.
Povestea lui Moş Crăciun îi atrage pe toţi, fie copii sau adulţi, dar câţi ştim, oare, povestea lui Krampus? Acesta este o creatură jumătate om, jumătate ţap care îl ajută pe Moş să îi pedepsească pe copiii răi.
2019 a fost anul în care o serie de specii considerate anterior dispărute au fost revăzute. Acest lucru reprezintă o mică bucurie, în contextul în care aproximativ un milion de specii de animale şi plante au fost catalogate în pericol de extincţie de către specialiştii de la Organizaţia Naţiunilor Unite, iar cauzele principale pentru această situaţie sunt reprezentate de reducerea habitatelor şi a ecosistemelor pe fondul vânătorii excesive, extinderii terenurilor agricole, care…
O serie de curenţi de meteori, printre care Perseidele, Luna albastră, patru Super Luni şi câteva planete „în opoziţie”, ceea ce le va face vizibile de pe Terra, se numără printre cele mai spectaculoase fenomene astronomice ale anului 2020. Cel mai mare eveniment al anului va avea loc chiar la finalul lui 2020: marea conjuncţie a lui Jupiter şi Saturn.
Fragmente ale unei noi specii de reptilă zburătoare, un pterozaur care a trăit în Cretaciul superior continental în zona de astăzi a Transilvaniei, au fost descoperite de o echipă de cercetători români şi americani.
Încoronarea lui Napoleon Bonaparte ca împărat al francezilor, la vârsta de 35 de ani, evenimentele din 1989 care au dus la căderea regimului comunist în România, destrămarea URSS şi moartea regelui Mihai I al României au fost câteva dintre evenimentele istorice importante care au avut loc în luna decembrie.
Având o mare diversitate a reliefului, România este locul în care pot fi vizitate o multitudine de obiective turistice, pline de istorie şi legende, dincolo de frumuseţea peisajului pe care îl oferă.
Multitudinea de informaţii la care suntem expuşi zilnic, la care se adaugă folosirea intensivă a diferitelor dispozitive tehnologice, precum smartphone-urile, au ca efect advers şi scăderea atenţiei şi a capacităţii de concentrare a oamenilor. Foarte mulţi indivizi se confruntă cu această situaţie, iar o serie de studii ştiinţifice au demonstrat că adulţii sănătoşi nu sunt capabili să se concentreze pe o sarcină mai mult de 20 de minute.