Home » D:News » Legătura nebănuită dintre kilogramele în plus şi memorie

Legătura nebănuită dintre kilogramele în plus şi memorie

Legătura nebănuită dintre kilogramele în plus şi memorie
Publicat: 02.03.2016
Cercetătorii britanici au descoperit că persoanele care au o greutate peste cea normală prezintă, printre altele, tulburări cognitive, adică persoanele supraponderale au o memorie mai slabă decât cele cu greutate normală.

Astfel, când IMC-ul (indicele de masă corporală) este sub 18, persoana este considerată slabă, dacă este cuprins între 18,5 şi 24,9, greutatea este apreciată ca normală, iar între 25 şi 29,9, atunci este vorba despre persoane supraponderale, scrie The One. Când indicele de masă corporală depăşeşte valoarea 30 este vorba de obezitate.

Greutatea excesivă are efect asupra hipocampului, regiunea cervicală stimulată în efortul de memorare. Acest fapt este îngrijorător, deoarece memoria episodică influenţează comportamentul alimentar şi reglarea poftei de mâncare. O memorie episodică cu deficienţe împinge persoanele supraponderale sau obeze într-un cerc vicios, făcându-le să mănânce mai mult.

Această problemă legată de memorie vine în completarea unui şir destul de lung de afecţiuni cauzate de obezitate, printre care se numără boli cardiace, diabet sau hipertensiune arterială, informează The One.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase