Home » D:News » Metoda inedită propusă pentru a ilumina străzile Parisului. În ce constă aceasta – VIDEO

Metoda inedită propusă pentru a ilumina străzile Parisului. În ce constă aceasta – VIDEO

Metoda inedită propusă pentru a ilumina străzile Parisului. În ce constă aceasta – VIDEO
Publicat: 03.03.2016
Ideea aparţine startup-ului francez Glowee

Startup-ul francez Glowee plănuieşte să folosească bacterii bioluminiscente pentru a ilumina spaţiile publice din Paris. În acest sens, organismele microscopice urmează să fie introduse într-un gel, care va mai conţine oxigenul şi glucidele necesare pentru ca ele să supravieţuiască.

Există numeroase beneficii privind folosirea acestor bacterii pentru a produce lumină. În primul rând, lămpile care vor conţine gelul nou-inventat nu necesită alimentare cu energie electrică. Mai mult decât atât, în urma utilizării acestui sistem nu rezultă emisii de dioxid de carbon. De asemenea, „energia generată este mult mai puţin intensă faţă de cea convenţională, ceea ce înseamnă că efectele poluări sunt limitate în mod semnificativ”, susţin reprezentanţii companiei.

Pe de altă parte, lămpile cu bacterii bioluminiscente prezintă unele dezavantaje. Principalul inconvenient este cel perioadei scurte de utilizare a acestor dispozitive: numai trei zile. Deşi compania speră ca va dezvolta modele îmbunătăţite, rămâne, însă, problema dacă acest sistem va fi, în final, mai profitabil decât cele existente la ora actuală.

Deşi costurile şi eficienţa noilor dispozitive sunt, deocamdată, incerte, gelul utilizat ar avea, totuşi, unele aplicaţii practice. El poate fi manipulat cu uşurinţă şi, mai mult decât atât, pe parcursul zilei, el este incolor, datorită inactivităţii bacteriilor bioluminiscente.

Idea implementării unui astfel de sistem de iluminat pe străzile din Paris a apărut în anul 2013, după ce parlamentul francez a dat o lege prin care proprietarilor de magazine le-a fost interzisă folosirea surselor de lumină la primele ore ale dimineţii, în speranţa de a limita consumul de energie electrică. Din moment ce sistemul inventat de cei de la Glowee nu era conectat la reţeaua naţională de electricitate şi, chiar mai mult decât atât, era nepoluant, reprezentanţii startup-ului susţineau că îl puteau utiliza în folosul locuitorilor capitalei franceze.

Sursa: iflscience.com

Vă mai recomandăm şi: Ce efect ar putea avea teleportarea asupra creierului uman. Rezultatul promiţător al unui studiu realizat de cercetătorii americani

                                Cercetătorii intenţionează să crească tendoane umane pe o mână robotică avansată – FOTO

                                      WhatsApp opreşte suportul pentru mai multe versiuni de sisteme de operare mobile până la sfârşitul acestui an

                                                

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase