Home » D:News » Cum îţi pregăteşti corpul pentru postul Paştelui

Cum îţi pregăteşti corpul pentru postul Paştelui

Cum îţi pregăteşti corpul pentru postul Paştelui
Publicat: 07.03.2016
Postul Paştelui începe în 14 martie şi se încheie pe 1 mai. Dacă ai de gând să îl ţii pe tot, este important să îţi pregăteşti corpul din timp.

Renunţă la alimente treptat

Postul presupune să renunţi la produsele de origine animală, dar nu este indicat să o faci de la o zi la alta, pentru că te vei alege cu dureri de cap şi de stomac. Elimină treptat din dietă carnea şi produsele lactate şi vei rezista mai bine tentaţiilor în postul Paştelui.

Redu porţiile de mâncare

Pentru a face faţă mai bine tentaţiilor şi pentru a-ţi obişnui organismul cu mai puţină mâncare, poţi începe să reduci treptat porţiile. Astfel, îţi vei pregăti stomacul pentru post şi vei învăţa să te saturi chiar şi fără carne.

Evită prăjelile

Pe măsură ce se apropie postul, încearcă să îţi pui la punct o alimentaţie cât mai sănătoasă, fără prăjeli sau dulciuri. Salatele, supele cremă, sucurile naturale, fructele şi alte produse naturale nu ar trebui să îţi lipsească de pe masă. Trebuie să ştii că dulciurile şi mâncărurile bogate în grăsimi nesănătoase îţi dezechilibrează nivelul zahărului din sânge.

Încearcă să ai o atitudine pozitivă

Atitudinea este foarte importantă în timpul postului Paştelui. Nu te gândi că urmează să faci un sacrificiu uriaş sau că îţi va fi greu, ci concentrează-te pe faptul că este o modalitate de a-ţi curăţa organismul şi de a te apropia de Dumnezeu.

Fă-ţi un plan alimentar

Caută reţete vegetariene şi gândeşte-te ce vei mânca dimineaţa, la prânz şi seara. Nu uita de gustări, pentru că este important să ai cu ce să îţi potoleşti foamea, fără să simţi nevoia să îţi strici postul. Migdalele, nucile, merele, curmalele sunt gustări potrivite, care îţi vor alunga pofta de dulce şi te vor face să te simţi sătul.

Mergi la medic

Înainte de a începe postul, este bine să mergi la medic pentru a te asigura că nu îţi faci mai mult rău şi dacă organismul tău este pregătit pentru o astfel de schimbare în alimentaţie. Asigură-te că nu ai deficit de vitamine, că nu iei medicamente care te-ar putea afecta şi vei preveni apariţia complicaţiilor.

Pregăteşte pentru schimbările care se vor petrece în organism

Postul Paştelui te va ajuta să elimini şi toxinele, dacă adopţi o dietă sănătoasă, fără grăsimi, dulciuri şi cu produse cât mai naturale. De altfel, orice schimbare în dietă poate veni cu dureri de cap, ameţeli, diaree, oboseală şi alte simptome neplăcute. Dacă rezişti câteva zile, vei reveni la normal pe măsură ce organismul tău se va obişnui cu noua alimentaţie, scrie Unica.ro.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase