Home » D:News » O nouă descoperire de proporţii în Ierusalim: ”Este absolut frumos. Este magia Ierusalimului” – FOTO

O nouă descoperire de proporţii în Ierusalim: ”Este absolut frumos. Este magia Ierusalimului” – FOTO

Publicat: 10.03.2016
Arheologii afirmă că acest complex are aproximativ 1600 de ani.
O serie de construcţii, ce datează cu cel puţin 1600 de ani în urmă, au fost descoperite în Ierusalim sub Schneller, celebrul orfelinat al oraşului.  
 
Ruinele au fost descoperite de arheologii de la Autoritatea Israelită de Antichităţi, care cercetau situl înainte de a începe construcţia noilor locuinţe pentru comunitatea evreiască ortodoxă a oraşului.
 

Galerie foto

vezi galeria
12 foto
 
Presa de struguri se afla în centrul complexului şi avea o suprafaţă de presare pavată cu plăci de mozaic alb. Într-o groapă din centrul presei existau elice care ar fi extras sucul din struguri înainte de a le depozita în cele opt celule de-a lungul pereţilor.
 
Sursa foto:Israel Antiquities Authority
 
Arheologii consideră că complexul datează de la sfârşitul perioadei romane sau începutul perioadei bizantine, în jurul anilor 400 d. Hr. 
 
Unele cărămizi au fost fabricate cu însemnele celei de-a Zecea Legiuni Romane, care a fost dislocată în provincie încă de la cucerirea ei, din anii 70 d.Hr. până la 300 d.Hr.AD, timp în care a fost numită Iudeea.
 
Însemnele celei De-a Zecea Legiuni Romane. Sursa foto:Israel Antiquities Authority
 
Amit Re’em, arheolog de la Ierusalim, a declarat: „Am găsit o baie comună unică cu tuburi ceramice speciale. În interiorul conductelor, aerul cald circula pentru a încălzi locul în care oamenii se scăldau – este absolut frumos”, a declarat Amit Re’em.
 
Alături de construcţia romană, arheologii au descoperit dovezile existenţei unei alte construcţii, mult mai vechi – Casa evreilor de pe sit, construită în perioada celui de-al Doilea Templu – 538 î. Hr – 70 d.Hr.
 
Aproape de baia romană comună a fost găsită o groapă, care ar fi fost folosită ca o baie rituală, cunoscută, în acea perioadă, drept Mikye.
 
Responsabilul de săpături, Alex Wiegmann,  ţine în mână un suport pentru lumânare din epoca romană.Sursa foto:Israel Antiquities Authority
 
„Toate acestea sunt o dovadă că în urmă cu aproape 2000 de ani romanii au sosit în Ierusalim şi după ce au distrus oraşul în anul 70 d.Hr., soldaţii au ocupat această casă. Iar noi găsim dovezi arheologice din acea perioadă. Aceasta este magia Ierusalimului – tot se află în acelaşi loc, strat peste strat”, a declarat Re’em.
 
Responsabilul de săpături Alex Wiegmann a declarat: „Încă o dată, Ierusalimul demonstrează că ori de câte ori va fi găsită o piatră de artefacte antice, aceasta va fi o dovadă a trecutului glorios al oraşului. Descoperirile arheologice de aici ne ajută  să conturăm imaginea reală, vibrantă şi dinamică a Ierusalimului, aşa cum a fost în cele mai vechi timpuri până în epoca modernă”.
 
 
Vă recomandăm şi aceste articole:
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase