Home » D:News » Forţele Aeriene Americane deţin o nouă ARMĂ. De ce este aceasta capabilă

Forţele Aeriene Americane deţin o nouă ARMĂ. De ce este aceasta capabilă

Publicat: 11.03.2016
Sistemul este operaţional începând cu data de 12 februarie.

Forţele Aeriene Americane au dezvăluit o nouă armă, pe care intenţionează să o folosească cât de curând posibil. Este vorba de un sistem cibernetic, denumit „Cyberspace Vulnerability Assessment/Hunter Weapon System” („CVA/HWS”), care le va permite specialiştilor militari să detecteze vulnerabilităţile din propriile reţele.

Una dintre cele mai frumoase femei din România a murit. Anunţul despre TRAGEDIE a fost făcut: ”Poate şi din cauza supărării…”

Arma poate fi folosită pentru a localiza şi a distruge pericolele din computerele folosite de structurile de securitate ale americanilor. „Cu ajutorul CVA/HWS, vom putea lupta în spaţiul virtual cu foarte mare eficienţă”, a declarat generalul Stephen Whiting, unul dintre liderii Comandamentului Forţelor Aeriene.
 

Sistemul, operaţional la capacitate maximă încă din data de 12 februarie, nu va fi folosit în mod special ca unealtă de distrugere. El are, de fapt, rolul unui mecanism de apărare folosit pentru a evalua vulnerabilităţile cibernetice ale armatei americane şi a detecta ameninţările venite din partea inamicilor. Mai mult decât atât, CVA/HWS poate fi utilizată pentru a realiza misiuni, în cadrul cărora sunt descoperite şi neutralizate infiltrări în sistemul informatic al Departamentului de Apărare al SUA.

 
Cyberspace Vulnerability Assessment/Hunter Weapon System este realizat din patru componente: Platforma Mobilă de Interceptare, Platforma Dislocabilă de Interceptare, Platforma-Garnizoană de Interceptare şi Platforma de Operaţiuni Informatice. Toate aceste secţiuni au capacitatea de a proteja atât reţelele informatice ale structurilor militare, cât şi cele ale instituţiilor administraţiei de stat americane.

CVA/HWS nu este primul sistem cibernetic de apărare dezvoltat de specialiştii Forţelor Aeriene SUA. Cea dintâi armă de acest tip se numeşte „Air Force Intranet Control Weapon System” şi a fost lansată în urmă cu doar două luni, pe data de 7 ianuarie.

Sursa: Mail Online

Vă mai recomandăm şi: 10 martie 1957, ziua în care s-a născut unul dintre cei mai temuţi şi mai căutaţi terorişti din istorie

                                  Întors recent pe Terra şi vădit schimbat, astronautul american Scott Kelly este supus în continuare unor teste ştiinţifice

                                    De unde vine expresia sabia lui Damocles?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase