Home » D:News » De ce nu ar trebui să dormi niciodată cu părul ud

De ce nu ar trebui să dormi niciodată cu părul ud

De ce nu ar trebui să dormi niciodată cu părul ud
Publicat: 10.03.2016
Chiar dacă multă lume crede că să dormi cu părul ud este absolut normal şi complet inofensiv, de fapt acest obicei poate avea efecte negative asupra sănătăţii părului tău.

Conform CSID, sunt trei motive pentru care este foarte important să îţi usuci părul înainte de culcare:

1. Durerile de cap

În timpul somnului, temperatura corpului creşte, iar umiditatea şi temperatura crescută pot cauza dureri de cap în momentul în care te trezeşti.

2. Creezi condiţii propice pentru infecţii

Pernele sunt o sursă de bacterii şi de acarieni. În plus, acestea absorb transpiraţia, celulele moarte şi uleiurile naturale din păr. În momentul în care dormi cu părul ud, nu faci altceva decât să creezi un mediu propice pentru înmulţirea bacteriilor.

3. Căderea părului

Părul ud este foarte sensibil, se rupe mult mai uşor şi astfel se poate ajunge la o accentuare a căderii părului. Acesta este un alt motiv pentru care este recomandat să îţi usuci părul înainte de culcare.

Un alt lucru pe care ar trebui să îl evitaţi când aveţi părul încă umed este prinderea lui. Părul se scurtează în timp ce se usucă, iar dacă îl prindeţi riscaţi să se rupă. De aceea este recomandat să aşteptaţi ca părul să fie complet uscat şi apoi să îl prindeţi cu un elastic.

Părul ud este de trei ori mai fragil decât cel uscat astfel că nu este recomandat să vă pieptănaţi după ce aţi ieşit de la duş. Un truc care face diferenţa este înlocuirea feţelor de pernă de bumbac cu cele de mătase sau satin. Aceste materiale sunt mai delicate, nu absorb umezeala, iar părul şi tenul se vor deshidrata mai puţin peste noapte, relatează CSID.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase