Home » D:News » Cum s-a văzut eclipsa totală de SOARE dintr-un avion aflat deasupra Oceanului Pacific – FOTO+VIDEO

Cum s-a văzut eclipsa totală de SOARE dintr-un avion aflat deasupra Oceanului Pacific – FOTO+VIDEO

Publicat: 12.03.2016
Printre cei aflaţi la bordul aeronavei a fost şi unul dintre editorii publicaţiei space.com, Joe Rao.

Pe 8 martie, locuitorii insulelor din Oceanul Pacific au fost martorii unei eclipse totale de Soare. Printre norocoşi s-au aflat cei 163 de pasageri ai unei aeronave care călătorea din Alaska spre arhipelagul Hawaii. Aceştia au observat fenomenul de la o altitudine de circa 11.000 de metri.

Printre cei care au avut şansă să privească eclipsa de soare s-a numărat şi editorul publicaţiei space.com, Joe Rao. Acesta a realizat un videoclip, cu o durată de 3 minute şi 32 de secunde, pe care l-a împărtăşit apoi cu cititorii săi. De asemenea, el a realizat o serie de fotografii.

 

Conform declaraţiilor unuia dintre pasageri, cel mai spectaculos moment al eclipsei a fost cel al apropierii umbrei eliptice a lunii. Specialiştii spun că aceasta s-a deplasat cu o viteză de circa 12.800 km/h. Mai mult decât atât, călătorii au putut observa aşa-numitul „inel de diamant”, reprezentând, de fapt, atmosfera exterioară a Soarelui, cunoscută şi sub denumirea de „coroană solară”.

Foto: space.com/Joe Rao

Pasagerii Zborului 780 au fost foarte încântaţi de ceea ce li se întindea în faţa ochilor. Unul dintre ei a declarat că tatăl său îi povestise că a fost martorul unui astfel de fenomen în 1979, însă el nu mai văzuse până acum o eclipsă totală de soare.

Foto: space.com/Joe Rao

Un alt călător, Dan McGlaun, urcase la bordul avionului în mod special pentru a observa eclipsa. El a împărţit tuturor broşuri cu informaţii referitoare la evenimentul astronomic care urma să aibă loc. Tot atunci, un alt pasionat, pe nume Craig Small, a arborat un steag, realizat în culorile roşu, alb şi albastru, pentru a celebra fenomenul la care lua parte.

Sursa: space.com

Vă mai recomandăm şi: Cel ”mai negru” material e istorie. A fost inventat altul cu o culoare mult mai închisă – VIDEO

                                  Un nou tip de computer ar putea face inutile tehnologiile actuale de criptare

                                  Cel mai bătrân copac din lume

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase