Home » D:News » Ce probleme de sănătate reflectă unghiile. Nuanţa pe care o capăta unghia este extrem de importantă

Ce probleme de sănătate reflectă unghiile. Nuanţa pe care o capăta unghia este extrem de importantă

Ce probleme de sănătate reflectă unghiile. Nuanţa pe care o capăta unghia este extrem de importantă
Publicat: 15.03.2016
Cu toate că unghiile poate părea o parte nesemnificativă a corpului, ele sunt de fapt un indicator pentru starea de sănătate a organismului.
Unghiile reflectă cât de bine mănânci, cât de mult dormi, iar schimbările în aspectul unghiilor pot indica orice, de la boli de inimă la probleme cu tiroida şi malnutriţie.
 
Iată ce probleme serioase de sănătate pot fi semnalate de modificările patologice ale unghiilor, scrie CSID:
 
1. Probleme cardiace
 
Bolile de inimă reprezintă o ameninţare serioasă , iar unghiile va pot oferi avertizări despre posibilele probleme cardiovasculare. Liniile roşii sau maro pe lungimea unghiilor pot fi un semn al unei inflamaţii a ţesutului inmii, în timp ce persoanele care se confruntă cu probleme cardiace congenitale au unghiile opace, cu o dungă de culoare închisă la capăt (unghiile sunt irigate insuficient cu sânge).
 
2. Privarea de oxigen
 
Organismul tău  are nevoie  suficient oxigen pentru a funcţiona corect. Cu toate acestea, în cazul în care nu există suficient oxigen, extremităţile sunt de multe ori cele afectate. Nuanţa violetĂ a unghiilor reprezintă un tip de cianoză cauzat de existenţa unui nivel scăzut de oxigen care circulă în globulele roşii din sânge.
 
De aceea, starea unghiilor tale poate fi un semn de probleme de sănătate legate de privarea de oxigen, cum ar fi emfizemul pulmonar, pneumonie, astm, sau hemoglobina scazută.
 
3. Malnutriţie
 
Uneori, organismul este suficient de puternic pentru a depăşi orice deficienţe nutriţionale la care este expus. Cu toate acestea, în timp, aceste deficienţe îţi fac simţită prezenţa în diferite moduri.  Daca nu comsuni suficiente proteine, acizi graşi omega-3, unghiile devin cenuşii, fragile şi încep să se rupă.
 
4. Cancer de piele
 
Cancerul de piele este unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer din lume şi poate apărea oriunde în corpul tau. În mod surprinzător, se poate dezvolta chiar sub unghii. Un anumit tip de melanom se poate dezvolte sub unghii, şi mulţi oameni nici măcar nu se gândesc să verifice acea parte a pielii. Existenţa unei linii simple, în nuanţa de albastru închis, este un semn al cancerului de piele. 
 
5. Afecţiuni ale tiroidei
 
Unghiile casante cu multe striaţii pot indica afecţiuni ale tiroidei. În cazul în care unghiile incep să se desfacă şi se rup de  carne, acesta poate fi un semn de hipertiroidism. Dacă pe suprafaţa unghiei apare o linie care împarte unghia in două, poate fi un alt semn al unei afecţiuni a tiroidei.
 
6. Artrita
 
Diferite tipuri de artrita pot provoca destul de o serie de modificări ale unghiilor. Unghiile slabe, care se rup uşor, unghiile galbene sau cele bombate pot fi un indicator. Uneori, petele albe sau straţiile ondulate care apar pe unghii  pot indica artrita.
 
7. Infecţii
 
Unghiile tale sunt deosebit de predispuse la infecţii,  din cauza fragilităţii şi a sensibilităţii pielii din jurul unghiilor. Dacă pielea din jurul unghiilor devine rosie şi inflamată, probabil ai de a face cu o infecţie.  Unghii îngroşate, inegale în nuanţe de albastru inchis pot indica o infecţie fungică. Porţiuni albe vizibile sub unghie indică o infecţie care necesită tratament medical.
 
8. Diabet
 
Dacă aveţi diabet zaharat, unghiile pot avea o tentă galbenă. Prezenţa liniilor orizontale pe suprafaţa unghiei este un al indicator al acestei boli. În cazul în care ughiile au o nuanţă de galben pentru o perioadă prelungită de timp, se recomandă verificare nivelului glicemiei.
 
Sursa: CSID
 
Vă recomandăm şi aceste articole:
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase