Home » D:News » De ce nu ar trebui să aruncăm plicurile cu SILICA Gel din cutiile pantofilor şi accesoriilor noi. VIDEO

De ce nu ar trebui să aruncăm plicurile cu SILICA Gel din cutiile pantofilor şi accesoriilor noi. VIDEO

De ce nu ar trebui să aruncăm plicurile cu SILICA Gel din cutiile pantofilor şi accesoriilor noi. VIDEO
Publicat: 19.03.2016
Dacă ai cumpărat vreodată un dispozitiv electronic nou sau o pereche de pantofi sigur ai văzut acele plicuri mici pe care scrie "Nu le mâncaţi”.
Aceste plicuri pot fi utilizate pentru o mulţime de activităţi casnice, care pot economisi timp, energie şi bani. 
 
În video-ul de mai jos se explică de ce nu ar trebui să arunci aceste pliculeţele de silica gel. Aceste punguţe sunt umplute, de fapt, cu biluţe de dioxid de siliciu, care pot usca rapid ce se află în jurul lor. Ele nu sunt toxice sau otrăvitoare, însă adevăratul pericol este cel de sufocare, astfel că trebuiesc păstrate departe de copii.
 
Iată câteva dintre utilizările acestor plicuri cu silica gel:
 
1. Aceste granule pot salva telefonul
 
Ţi-ai scăpat IPhone-ul în apă? Uită de orez, potrivit Science Alert, aceste plicuri sunt mult mai eficiente la aspirarea umidităţii. Pur şi simplu lăsaţi telefonul oprit într-un borcan plin cu aceste pliculeţe. E suficient o noapte pentru a usuca aparatul în întregime.
 
2. Usucă parbrizul de ceaţă
 
Câteva dintre aceste pliculeţe puse pe bord vor păstra parbrizul uscat, indiferent de vreme.
 
3. Prelungeşte durata de viaţă a lamelor de ras
 
Orice bărbat ştie că umezeala este cel mai mare duşman al aparatului de ras. Umiditatea toceşte lamele înainte de timp. Video-ul de mai jos vă recomandă să vă păstraţi aparatul de ras într-un recipient cu aceste pluleţe de silica gel pentru a menţine lamele ascuţite mai mult timp.
 
4. Păstrează proaspătă şi curată geanta pentru sala de sport
 
Puteţi evita mucegaiul şi bacteriile care invadează uneltele de sală prin adăugarea a câteva plicuri de silica gel în geanta pentru sală. 
 
5. Protejează fotografiile vechi
 
Mulţi dintre noi îşi depozitează vechile fotografii în poduri, în dulapuri sau alte locuri în care aerul nu circulă corespunzător. Acest lucru poate duce la lipirea imaginilor footgrafiilor între ele şi deteriorarea lor. Păstraţi-le într-o cutie cu câteva plicuri de silica gel şi acest truc va păstra amintirile dumneavoastre uscate şi intacte pentru mai mult timp.
 
 
 
Vă recomandăm şi aceste articole:
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase